Articolul precedentA városok figyelmeztetése
  Articolul următorMisionarii

  O iubire neîmpărțită

  „Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care te-a scos din țara Egiptului, din casa robiei. Să nu ai alți dumnezei afară de Mine.” (Exodul 20:2,3)

  Ascultă ediția audio aici.

  După tunetele și fulgerele de pe Sinai a urmat o liniște în care vocea lui Dumnezeu se putea auzi clar. Bucuria eliberării era încă vie în inima lor când Dumnezeu a rostit din mijlocul focului Cele Zece Porunci. Momentul era de o solemnitate nemaitrăită de nimeni și teama că prezența lui Dumnezeu îi poate costa viața i-a făcut pe israeliți să îi ceară lui Moise să le spună el cuvintele Domnului. Dar când emoția momentului a trecut și pentru că Moise zăbovea pe munte, israeliții au decis să facă un idol și o sărbătoare în cinstea acestuia, așa cum mai văzuseră în Egipt.

  Experiența lor ne învață pe de o parte că Dumnezeu este preocupat ca noi să înțelegem valoarea Celor Zece Porunci, dar și că nouă ne este atât de ușor să le uităm sau să le ignorăm. O preocupare atentă pentru înțelesul lor nu ne duce la legalism, ci la descoperirea frumuseții lui Dumnezeu.

  Când ne spune că El ne-a scos din țara Egiptului, Dumnezeu ne invită să ne bucurăm de eliberarea pe care ne-a adus-o și ne reamintește că fericirea noastră vine din încrederea că drumul pe care ne călăuzește El este cel mai bun. Această celebrare a izbăvirii noastre trebuie să fie vie în familiile și bisericile noastre. Copiii noștri sunt primii care ar trebui să vadă că suntem liberi, că Dumnezeu ne-a scăpat de robia păcatului și ne-a oferit un nume și o patrie mai bună.

  Abia când înțelegem din ce adâncimi de întuneric am fost eliberați suntem hotărâți să nu avem alt Dumnezeu în afară de Cel care a plătit prețul eliberării noastre. Bucuria mântuirii nu se poate naște într-o inimă care suspină încă după Egipt. Ea nu poate fi sădită în sufletul copiilor noștri sau în biserica noastră dacă încă privim înapoi la posibilitățile pierdute. Când însă ne lăsăm eliberați de Egiptul din sufletul nostru, avem pace și libertate. Mergem cu adevărat spre Canaan. Și îi ajutăm și pe alții să meargă cu noi.

  Doamne, ajută-ne să nu uităm din ce robie ne-ai eliberat! Ajută-ne să nu Te uităm niciodată!

  Provocare:

  Împărtășește cu copiii sau nepoții tăi experiența întâlnirii tale cu Dumnezeu!

  Adrian Neagu
  Editura Viață și Sănătate

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...