E bine așa cum e

  „Să nu poftești casa aproapelui tău; să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru care este al aproapelui tău.” (Exodul 20:17)

  Ascultă ediția audio aici.

  Este ultima poruncă din cele zece și ultima în care se face referire la familie. Porunca a zecea este o invitație la mulțumire. Atunci când ne cere să nu poftim ce nu este al nostru, Dumnezeu ne spune de fapt să fim recunoscători pentru ce avem, fie că e vorba de lucrurile noastre, fie că e vorba de persoanele de lângă noi.

  Faptul de a compara mereu ceea ce ne lipsește cu ceea ce pare că alții au din belșug nu ne sporește bucuria sau împlinirea, ci ne face mai triști și mai anxioși. Chiar dacă porunca pomenește doar casa, robii, boul, măgarul și soția aproapelui între ceea ce poate fi poftit, cu siguranță sunt incluși aici și copiii.

  Nu ai avut niciodată simțământul că de multe ori copiii celorlalți sunt mai cuminți, dorm mai liniștiți, mănâncă mai sănătos, iau note mai bune la școală și reușesc mai ușor în viață decât ai tăi, deși ai făcut pentru ei mult mai mult decât oricare dintre cunoscuții merituoși?

  Privind mereu la copiii altora și lăudându-i constant în fața copiilor noștri, nu rezolvăm problemele din viața lor, ci, dimpotrivă, îi ajutăm să aibă despre ei înșiși o imagine deformată.

  Respectarea poruncii a zecea începe cu mulțumirea. Iar lecția mulțumirii este una dintre cele mai prețioase pe care o pot învăța copiii noștri din timpul petrecut împreună. Mai mult chiar, mulțumirea este legea Cerului, și cei ce vor să fie acolo trebuie să o învețe încă de aici. Scriptura este foarte clară în privința aceasta: „Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile” (1 Tesaloniceni 5:18). Iar această mulțumire trebuie să înceapă cu cei dragi.

  Ia-ți timp să Îi mulțumești astăzi lui Dumnezeu pentru părinții tăi, pentru partenerul de viață și pentru copiii tăi! Spune-le cât sunt de prețioși pentru tine, apoi continuă în fiecare zi! Fă o sărbătoare de recunoștință din fiecare zi petrecută împreună, și vei vedea că cerul începe să fie mai senin și viața mai frumoasă! Nu uita că Dumnezeu ne dă cele mai bune daruri! Mulțumește-I în fiecare zi!

  Doamne, ajută-ne să fim mulțumitori și fericiți pentru tot ce primim de la Tine!

  Provocare:

  Spune-le astăzi celor dragi cât ești de fericit că Dumnezeu v-a adus împreună!

  Adrian Neagu
  Editura Viață și Sănătate

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....