Atâta har…

  „Și noi toți am primit din plinătatea Lui și har după har.” (Ioan 1:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  John Newton a fost omul care a văzut în propria experiență ce înseamnă cu adevărat marele har al lui Dumnezeu. „Har uimitor, ce dulce sunet, care a mântuit un nenorocit ca mine!”

  Newton a rămas fără mamă la vârsta de 7 ani, iar la 11 ani a plecat pe mare, unde a avut parte de nenumărate experiențe neplăcute din cauza lipsei sale de disciplină, deoarece nu accepta regulile și era un răzvrătit. A ajuns în marina regală, de unde a dezertat. A fost prins și pedepsit, fiind trimis în cele din urmă pe vase de sclavi.

  Acolo a avut un comportament imoral, lipsit de Dumnezeu. „Am păcătuit cu toată puterea”, scria el mai târziu, „și mi-am propus să-i ispitesc și să-i seduc și pe alții.” La un moment dat, situația lui a devenit foarte grea, cerșind mâncare pentru a-și potoli foamea și purtând niște zdrențe ca haine. A ajuns în final pe un vas, care într-una din zile a fost prins de o mare furtună. În acele momente și-a adus aminte de un pasaj din Biblie: „Fiindcă eu chem, și voi vă împotriviți, fiindcă îmi întind mâna, și nimeni nu ia seama, […] de aceea și eu voi râde când veți fi în vreo nenorocire” (Proverbele 1:24-26). Newton a început să se roage pentru mila lui Dumnezeu și a avut experiența unei rugăciuni ascultate. Aici a început convertirea sa. După convertire, a început să predice și să le vorbească tuturor despre „viața lui Dumnezeu în suflet”. După ce a renunțat la viața de marinar, a început să țină studii biblice în locuința sa din Liverpool și să compună imnuri creștine, printre care și imnul: „Atâta har”. Poate că nu am avut o experiență ca a lui Newton, dar cu toții avem nevoie de harul lui Dumnezeu. Avem nevoie de transformarea Sa și de lucrarea Duhului Sfânt. De cele mai multe ori ne rugăm Domnului pentru harul Său, dar de câte ori le oferim și noi har celor de lângă noi? Cu siguranță sunt tineri în biserică ce au nevoie de experiența convertirii și de susținerea mea și a ta.

  Roagă-L pe Dumnezeu să-ți deschidă inima pentru ei, pentru cei răzvrătiți, pentru cei neascultători și pentru cei indisciplinați! El poate face minuni transformând oameni pentru slava lucrării Lui.

  Provocare:

  Roagă-te în mod special astăzi pentru tinerii care au părăsit biserica! Dacă ai ocazia, spune-le că Dumnezeu abia așteaptă să îi vadă acasă!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....