Articolul precedentHitehagyottak és hűségesek
  Articolul următorNoi căi

  Toți pentru unul

  „Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.” (1 Ioan 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  În cartea Leaders Eat Last [„Liderii mănâncă ultimii”], Simon Sinek explică secretul succesului de echipă. Sinek era uimit, chiar un pic umilit, de caracterul bărbaților și femeilor din forțele armate. Concluzia la care ajungea invariabil era că aceștia sunt pur și simplu o clasă specială de oameni, că sunt mai buni decât noi.

  În cele din urmă, Sinek a descoperit că militarii au un rol special în apărarea țării, dar nu sunt speciali. El a conchis că toți putem deveni speciali, chiar lideri, slujindu-i pe ceilalți.

  A sluji înseamnă a le oferi altora fără să aștepți nimic în schimb. Atunci când iei hotărârea să le slujești celorlalți găsești calm, împlinire, siguranță, liniște sufletească și încredere.

  Și noi putem să avem pace, liniște și o biserică deosebită. Dar mai întâi trebuie să facem distincția între o biserică și un auditoriu. Auditoriul este un grup de oameni care nu au legătură, atrași împreună de o atracție de scurtă durată. Este o mulțime.

  Biserica este o familie. Auditoriul este o adunare. Biserica este părtășie. Oamenii lumești, dacă sunt înzestrați, pot atrage un auditoriu, dar numai un om care s-a predat Domnului Isus poate construi o biserică. Tu ce fel de persoană ești?

  „Tinerele și tinerii care nu sunt sub influența căminului au nevoie de cineva care să le poarte de grijă și care să dovedească interes față de ei, iar cei care fac aceste lucruri suplinesc o mare lipsă și fac pentru Dumnezeu și mântuirea sufletelor o lucrare asemănătoare cu a pastorului la amvon. Această binefacere dezinteresată în lucrarea pentru binele tinerilor nu este mai mult decât cere Dumnezeu de la fiecare dintre noi. Cât de serios ar trebui să lucreze creștinii cu experiență pentru a împiedica formarea acelor obiceiuri care dăunează pentru totdeauna caracterului! Urmașii lui Hristos să facă atractiv pentru tineri Cuvântul lui Dumnezeu” (ÎC, pp. 410–411).

  Doamne, ajută-ne să fim o biserică a păcii și a slujirii, a iubirii și a prezenței Tale vii!

  Provocare:

  Gândește-te la o modalitate în care poți să le slujești tinerilor din biserica ta, apoi vorbește cu pastorul tău despre cum o poți pune în aplicare!

  Bobi Ciocârlan
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...