Toți pentru unul

„Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.” (1 Ioan 3:10)

Ascultă ediția audio aici.

În cartea Leaders Eat Last [„Liderii mănâncă ultimii”], Simon Sinek explică secretul succesului de echipă. Sinek era uimit, chiar un pic umilit, de caracterul bărbaților și femeilor din forțele armate. Concluzia la care ajungea invariabil era că aceștia sunt pur și simplu o clasă specială de oameni, că sunt mai buni decât noi.

În cele din urmă, Sinek a descoperit că militarii au un rol special în apărarea țării, dar nu sunt speciali. El a conchis că toți putem deveni speciali, chiar lideri, slujindu-i pe ceilalți.

A sluji înseamnă a le oferi altora fără să aștepți nimic în schimb. Atunci când iei hotărârea să le slujești celorlalți găsești calm, împlinire, siguranță, liniște sufletească și încredere.

Și noi putem să avem pace, liniște și o biserică deosebită. Dar mai întâi trebuie să facem distincția între o biserică și un auditoriu. Auditoriul este un grup de oameni care nu au legătură, atrași împreună de o atracție de scurtă durată. Este o mulțime.

Biserica este o familie. Auditoriul este o adunare. Biserica este părtășie. Oamenii lumești, dacă sunt înzestrați, pot atrage un auditoriu, dar numai un om care s-a predat Domnului Isus poate construi o biserică. Tu ce fel de persoană ești?

„Tinerele și tinerii care nu sunt sub influența căminului au nevoie de cineva care să le poarte de grijă și care să dovedească interes față de ei, iar cei care fac aceste lucruri suplinesc o mare lipsă și fac pentru Dumnezeu și mântuirea sufletelor o lucrare asemănătoare cu a pastorului la amvon. Această binefacere dezinteresată în lucrarea pentru binele tinerilor nu este mai mult decât cere Dumnezeu de la fiecare dintre noi. Cât de serios ar trebui să lucreze creștinii cu experiență pentru a împiedica formarea acelor obiceiuri care dăunează pentru totdeauna caracterului! Urmașii lui Hristos să facă atractiv pentru tineri Cuvântul lui Dumnezeu” (ÎC, pp. 410–411).

Doamne, ajută-ne să fim o biserică a păcii și a slujirii, a iubirii și a prezenței Tale vii!

Provocare:

Gândește-te la o modalitate în care poți să le slujești tinerilor din biserica ta, apoi vorbește cu pastorul tău despre cum o poți pune în aplicare!

Bobi Ciocârlan
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor