Articolul precedentMint Márdokeus napjaiban…
  Articolul următorLupta cu pofta de mâncare

  Frate, frate, da’ brânza-i pe bani

  „Nu faceți nimic din duh de ceartă sau din slavă deșartă; ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuși. Fiecare din voi să se uite nu la foloasele lui, ci și la foloasele altora.” (Filipeni 2:3,4)

  Ascultă ediția audio aici.

  Prima reacție a celor care vin pentru prima dată într-o biserică adventistă este aceea că membrii sunt uniți și se ajută unii pe alții. Într-o societate în care fiecare este pentru el, ideea de a fi frate și soră cu cineva care nu este din familia ta creează o impresie foarte puternică. Așa se face că, văzând această trăsătură a comunității creștine, unele persoane din afară își doresc să facă parte din ea și consideră că se pot bucura de multe beneficii. Așa s-au născut tot felul de abuzuri în cadrul comunității creștine, pe ideea că, dacă suntem frați, sigur obțin ceea ce vreau.

  Versetele de astăzi așază lucrurile într-o ordine total diferită. Oricine dorește să facă parte din comunitatea creștină își asumă responsabilitatea de a fi un sprijin pentru ceilalți frați de credință. Scopul principal este de a da, nu de a primi. Iar implicațiile acestui principiu pot fi extrem de diverse. Atunci când cauți un constructor, apelezi la fratele tău de credință nu ca să-ți facă mai ieftin, ci ca să îi dai lui de muncă, și nu altuia. Dacă ai de cumpărat ceva, mergi la fratele tău nu pentru a-ți face discount, ci pentru a-l ajuta să se dezvolte. Cel care este angajat la fratele lui de credință va da 100% în ceea ce face, pentru ca rezultatul muncii lui să fie de cea mai bună calitate și angajatorul lui să prospere. Atât de frumoasă ar fi comunitatea creștină dacă am pune pe primul plan beneficiul fratelui de credință!

  Una dintre cauzele pentru care comunitatea creștină este dezbinată este tocmai faptul că de multe ori relațiile de zi cu zi dintre membri presupun multe divergențe și așteptări înșelate. Aceasta produce ziduri invizibile între ei, pe care nici programele de la biserică, nici Sfânta Cină luată împreună nu le mai elimină, ci ele rămân în picioare mulți ani.

  Doamne, descoperă-ne sensul primar al apartenenței la biserica Ta și ajută-ne ca, înțelegând rolul nostru în comunitate, să ne îndeplinim cu credincioșie, răbdare și îngăduință responsabilitatea de copii ai Tăi!

  Provocare:

  Trimite-le astăzi un mesaj de încurajare pastorului și membrilor comitetului comunității tale!

  Gabriel Iarca
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....