Articolul precedentVértanúk az utolsó napokban
  Articolul următorE bine să spui „Nu!”

  Iubire necondiționată

  „Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, tot așa este și Hristos. Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi, și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.” (1 Corinteni 12:12,13)

  Ascultă ediția audio aici.

  Peste o treime dintre tineri se simt singuri, conform unui studiu realizat de Crucea Roșie din Anglia în 2018, studiu care a implicat peste 4 000 de tineri.

  Dintre aceștia, 20% au declarat că nu au niciun prieten apropiat. Dumnezeu a gândit altfel lucrurile încă din zilele creației, când a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el” (Geneza 2:18).

  Isus a promovat același principiu atunci când a alcătuit un grup de ucenici și când i-a trimis doi câte doi să vestească Evanghelia. El a declarat că, „acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor” (Matei 18:20).

  Chiar și Domnul, deși Se retrăgea adesea să se roage singur, le-a cerut ucenicilor să Îl susțină în clipele agoniei Sale din Ghetsimani.

  Dacă te simți acceptat, înțeles și susținut într-o comunitate de credincioși, vei aștepta nerăbdător următoarea întâlnire cu aceștia. Îți vei căuta și îți vei găsi locul în mijlocul comunității și vei participa, în conformitate cu darurile pe care le-ai primit de la Dumnezeu, la împlinirea misiunii Sale.

  Dacă în biserică există copii și tineri care nu sunt interesați să participe la programele bisericii, ar trebui să ne întrebăm cu sinceritate care poate fi motivul. Poate se simt inutili sau poate au fost descurajați atunci când au avut inițiative. Pentru că îți pasă de ei, ai putea să te gândești la modalități practice în care aceștia pot fi implicați în viața și în misiunea bisericii. De obicei, sunt invitați să cânte în cor, să se ocupe de amplificare sau de transmisia prin internet, însă nu toți au darul de a cânta și nu toți sunt pasionați de tehnică. Cu răbdare și cu perseverență, vom găsi cu siguranță locul potrivit de slujire pentru fiecare dintre ei.

  Doamne, dă-ne înțelepciune pentru a-i iubi și a-i sprijini pe copiii și pe tinerii bisericii Tale, reflectând necondiționat dragostea și sprijinul primite de la Tine!

  Provocare:

  Caută o modalitate prin care să ajuți un tânăr din biserica ta să își găsească locul în slujire! Cum crezi că l-ai putea ajuta?

  Cristian Modan
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...