Articolul precedentA rostálás ideje
  Articolul următorMi-e foame!

  Copii ai lui Dumnezeu

  „Ea a făcut o juruință și a zis: «Doamne, Dumnezeul oștirilor! Dacă vei binevoi să cauți spre întristarea roabei Tale, dacă-Ți vei aduce aminte de mine și nu vei uita pe roaba Ta și dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieții lui și brici nu va trece peste capul lui.»” (1 Samuel 1:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cele mai emoționante scene de pe paginile Scripturii este cea care o prezintă pe Ana căzută în genunchi, cu sufletul amărât, vărsându-și oful în rugăciune înaintea lui Dumnezeu și așteptând un răspuns din partea Lui. Însă pe cât de emoționantă este solicitarea sa, pe atât de surprinzător este gândul de a renunța la fiul pe care și-l dorea atât de mult și pentru care se ruga chiar în clipele acelea, închinându-I-l lui Dumnezeu.

  Și totuși, dacă ne luăm puțin timp să reflectăm la mesajul din spatele acestei disponibilități aparent absurde, vom descoperi un mare adevăr. Ceea ce Ana ne învață cu privire la binecuvântările primite din partea lui Dumnezeu, inclusiv cu privire la copiii noștri, este faptul că toate acestea Îi aparțin de drept Celui care ni le-a oferit. Da, sunt ale noastre, fie că le-am primit, fie că le-am câștigat punând la lucru talanții pe care tot El ni i-a oferit, dar de drept toate Îi aparțin Lui. Și tocmai de aceea, ca semn al recunoașterii acestei realități, El ne spune: „Adu-ți aminte de ziua de odihnă…” (Exodul 20:8) sau „Aduceți însă la casa vistieriei toate zeciuielile…” (Maleahi 3:10).

  Din această perspectivă, gestul Anei își pierde caracterul controversat și capătă sens, provocându-ne să-i privim pe copiii noștri, la nivel de familii, dar și de biserică, într-un mod mai profund, ca fiind ai Lui; să ne raportăm la ei ca daruri din partea lui Dumnezeu pentru familiile noastre și, implicit, pentru familia bisericii.

  Lucrează, Doamne, în noi gândul recunoașterii binecuvântărilor Tale, inclusiv prin copiii pe care ni i-ai oferit în familiile noastre și în familia lărgită a bisericii, și fă Tu ca gândul acesta să se materializeze în purtarea noastră de grijă față de ei!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru liderii de tineret din conferința și biserica ta! Dacă ai ocazia, spune-le un cuvânt de încurajare!

  Mihai Liviu Papadopol
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...