Ce faci cu mâinile tale?

„Dar, după ce a fost scoasă gloata, Isus a intrat înăuntru, a luat pe fetiță de mână, și fetița s-a sculat.” (Matei 9:25)

Ascultă ediția audio aici.

Am deschis ochii. Fața bunicii era senină. Cu zâmbetul ei reținut, mi-a spus pe un ton ferm:

— Îmbracă-te! Trebuie să mergi cu unchiul tău în pădure.

M-am uitat înghețat spre fereastră. Afară era un întuneric dens. Pe cer, luna își ascunsese albul inconfundabil. Era noapte deplină.

Unchiul aștepta nemișcat în fața ușii. Era îmbrăcat de vară. Un tricou albastru închis și pantaloni negri, ideali pentru camuflare. A deschis ușa și am ieșit. El înainte, eu îl urmam în tăcere. Nu vedeam direcția în care ne îndreptăm, dar uitându-mă în spatele meu, am observat cum luminile din sat se îndepărtau tot mai mult.

Nu aveam voie să vorbesc. Tăcut, sub sunetul pașilor în noapte, frica s-a instalat în minte. Orice adiere de vânt sau zgomot nevinovat al naturii îmi devasta calmul. Eram chinuit de frică, să nu dau de vreo fiară înfometată, să nu ne rătăcim…

La marginea pădurii, unchiul s-a oprit.

— Dă-mi mâna! au fost cele mai valoroase cuvinte ale nopții.

Cu mâna mea în mâna lui, întunericul nu mă mai schilodea sufletește. Misiunea s-a înfăptuit fără nicio frică.

Când Isus a întins mâna, fiica sutașului a fost smulsă din bezna morții. Frica părinților a fost înlăturată și liniștea vieții, restabilită. Mâna întinsă unui copil poate readuce viață acolo unde fiorul rece al morții spirituale îi devastează existența. Viața stă în mâna lui Isus, dar vindecarea poate sta și în mâna ta.

Nu lăsa ca mâinile tale să fie ocupate doar cu lucrările cotidiene! Întinde-ți mâinile spre cei tineri care au nevoie de vindecare! Cu siguranță, relațiile au fost și vor fi cheia vindecării. Dacă poți, repară o relație ruptă, susține o relație disfuncțională sau investește în apropierea de cei care sunt înstrăinați de Dumnezeu!

Când te rogi, cere-I lui Dumnezeu să-ți arate unde e nevoie de mâinile tale! Roagă-L să-ți deschidă ochii spirituali ca să poți fi de folos pentru cei care se pierd prin întunericul lumii, în tăcerea nemiloasă a întunericului!

Provocare:

Fă un plan ca zilele următoare să vizitezi pe cineva din biserica ta care are nevoie de o vizită!

Doru Parașcineț
Conferința Transilvania de Nord

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video