Ce faci cu mâinile tale?

  „Dar, după ce a fost scoasă gloata, Isus a intrat înăuntru, a luat pe fetiță de mână, și fetița s-a sculat.” (Matei 9:25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Am deschis ochii. Fața bunicii era senină. Cu zâmbetul ei reținut, mi-a spus pe un ton ferm:

  — Îmbracă-te! Trebuie să mergi cu unchiul tău în pădure.

  M-am uitat înghețat spre fereastră. Afară era un întuneric dens. Pe cer, luna își ascunsese albul inconfundabil. Era noapte deplină.

  Unchiul aștepta nemișcat în fața ușii. Era îmbrăcat de vară. Un tricou albastru închis și pantaloni negri, ideali pentru camuflare. A deschis ușa și am ieșit. El înainte, eu îl urmam în tăcere. Nu vedeam direcția în care ne îndreptăm, dar uitându-mă în spatele meu, am observat cum luminile din sat se îndepărtau tot mai mult.

  Nu aveam voie să vorbesc. Tăcut, sub sunetul pașilor în noapte, frica s-a instalat în minte. Orice adiere de vânt sau zgomot nevinovat al naturii îmi devasta calmul. Eram chinuit de frică, să nu dau de vreo fiară înfometată, să nu ne rătăcim…

  La marginea pădurii, unchiul s-a oprit.

  — Dă-mi mâna! au fost cele mai valoroase cuvinte ale nopții.

  Cu mâna mea în mâna lui, întunericul nu mă mai schilodea sufletește. Misiunea s-a înfăptuit fără nicio frică.

  Când Isus a întins mâna, fiica sutașului a fost smulsă din bezna morții. Frica părinților a fost înlăturată și liniștea vieții, restabilită. Mâna întinsă unui copil poate readuce viață acolo unde fiorul rece al morții spirituale îi devastează existența. Viața stă în mâna lui Isus, dar vindecarea poate sta și în mâna ta.

  Nu lăsa ca mâinile tale să fie ocupate doar cu lucrările cotidiene! Întinde-ți mâinile spre cei tineri care au nevoie de vindecare! Cu siguranță, relațiile au fost și vor fi cheia vindecării. Dacă poți, repară o relație ruptă, susține o relație disfuncțională sau investește în apropierea de cei care sunt înstrăinați de Dumnezeu!

  Când te rogi, cere-I lui Dumnezeu să-ți arate unde e nevoie de mâinile tale! Roagă-L să-ți deschidă ochii spirituali ca să poți fi de folos pentru cei care se pierd prin întunericul lumii, în tăcerea nemiloasă a întunericului!

  Provocare:

  Fă un plan ca zilele următoare să vizitezi pe cineva din biserica ta care are nevoie de o vizită!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....