Articolul precedentEgység a hangos kiáltás idején
  Articolul următorDupă mine, potopul?

  Disponibilitatea de a salva

  „I-a pus numele Moise (Scos), «căci», a zis ea, «l-am scos din ape».” (Exodul 2:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Viața este dură. De câte ori nu am auzit sau am spus cuvintele acestea? Imprevizibilul domnește liber în spațiul nostru. De fiecare dată când suntem convinși că stăpânim situațiile, apare „ceva” la care nu ne-am gândit. Așteptările ne sunt blocate. Varianta ușoară de dezvoltare ne este luată. Fiecare zi ne confirmă că suntem prea mici ca să considerăm subiectul vieții o materie minoră.

  Iochebed s-a convins singură. A fost nevoită să facă o mutare decisivă pentru a-și salva copilul. Ca mamă, I-a încredințat copilul lui Dumnezeu și l-a pus într-un „sicriaș de papură”. Nimic nu se mai putea face decât să implore mila divină.

  De pe marginea râului, alaiul fetei faraonului a recuperat coșulețul. Micuțul Moise a trecut dintr-o lume în altă lume. A fost încredințat mâinilor divine, iar Dumnezeu a găsit cu cale să-l introducă în palatul faraonului. Ca evreu, a fost transferat într-o civilizație străină. De acum, educația și tradiția din casă urmau să fie înlocuite de fascinația palatului faraonic.

  Mereu m-a captivat această parte a istoriei lui Moise. Cum poate Dumnezeu să treacă peste hotarele culturilor, tradițiilor și moștenirilor personale? Mai ales când vorbim de moștenirea valorilor divine? Ei bine… sunt zile când Dumnezeu ne învață lecția disponibilității. Eroii sunt pe ambele maluri ale lumii. Unii își încredințează soarta în mâna Cerului, alții prețuiesc viața ca un dar al Divinității. Cu toate acestea, înainte de orice formă educațională, viața primează. Nu există cultură, tradiție, educație prin care să fie analizată sau triată viața. Viața este un dar infinit, pe care imprevizibilul o face să fie atât de nedreaptă, dar, prețuită, să devină un dar al Cerului.

  Încearcă astăzi să fii disponibil! Și tu poți scoate viață din apele învolburate ale păcatului. Pornește cu un pas mic! Încearcă să spui o vorbă bună, de încurajare pentru cei pe care lumea îi desconsideră! Dacă poți, transmite speranță și pentru tineri; Dumnezeu îți va înzeci intențiile.

  Roagă-te pentru puterea de a depăși indiferența, reținerea sau distanțarea de misiunea lui Dumnezeu! Cere-I lui Dumnezeu să-ți ofere ocazii speciale prin care să salvezi vieți rătăcite!

  Provocare:

  Trimite-i astăzi un mesaj de încurajare unei persoane care trece printr-o situație grea și care nu este în lista ta de prieteni apropiați! Roagă-te ca Dumnezeu să îi dea putere să meargă mai departe!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...