Articolul precedentIsten mindvégig velünk lesz
  Articolul următorKaroshi

  Importanța unui act simplu

  „Oricine va da de băut numai un pahar de apă rece unuia din acești micuți în numele unui ucenic, adevărat vă spun că nu-și va pierde răsplata.” (Matei 10:42)

  Ascultă ediția audio aici.

  Probabil nu e prima dată când citești acest verset. Trecutul și prezentul sunt aduse din nou împreună. Ce ai asimilat se va confrunta cu ceea ce vei descoperi astăzi în anticamera cuvintelor.

  Isus cu siguranță nu îi viza pe copii. În preajma Lui se aflau adulții, atât de indispensabili pentru promovarea caracterului curat și bun al Evangheliei. Totuși, termenul „micuți” nu îi exclude și pe cei mici. Nu-i așa, asemenea notelor de subsol ale unei lucrări, fiecare zi contorizează gesturile noastre față de tineri și copii. Între semnificativ și nesemnificativ, privim fețele celor mari și zărim din când în când chipurile celor mici. Suntem în căutarea realizărilor mature, a acțiunilor de anvergură.

  Țintim spre vârf și din această cauză îi irosim, sau îi pierdem, pe cei „micuți” de lângă noi în zona dezinteresului tăcut.

  Dacă un pahar de apă rece, un gest atât de obișnuit atunci și acum, poate să fie calculat de Isus la preț de „răsplată”, oare nu ar merita să întoarcem capul spre cei mici? Ei prețuiesc lucruri simple: alergatul, plimbatul împreună, o îmbrățișare caldă, un zâmbet natural pornit din suflet, un dialog ca între prieteni. De fiecare dată, un astfel de gest valorează cât un pahar de apă rece. Adică nu te costă nimic, dar pentru copii înseamnă revigorare, reîmprospătare și reenergizare.

  Caută azi un „lucru simplu” pe care să-l faci față de cei micuți! Poți să te rogi împreună cu ei, poți să alegi să-ți petreci o parte din timp doar cu și pentru ei. Ai putea să te oprești din muncă și să te joci. Sau, pur și simplu, să te plimbi doar cu ei.

  Când te rogi azi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru cei „micuți” – copii și tineri – care fac parte din familia ta! Roagă-te să poți face un lucru simplu pentru tineri și copii! Pentru ei, rugăciunea ta, însumată cu acțiunea ta, va însemna un mare har.

  Provocare:

  Fă-ți planul ca în Sabat să le oferi un mic dar de apreciere unor copii sau tineri din biserica ta! Spune-le că te rogi pentru ei și că îi apreciezi pentru ceea ce fac!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Tăria capului limpede

  Vezi ce te supără la cei mai tineri! Cu siguranță, vei putea găsi o rezolvare dacă vei gândi curat și limpede. PROVOCARE: Arată-i simpatie unui tânăr care a făcut alegeri greșite! Ajută-l să înțeleagă că, deși nu ești de acord cu ce a făcut, îl iubești și ești gata să îl ajuți cu ce poți!

  O singură variantă

  Când te vei ruga, pune în balanță moștenirea pregătită de tine pentru cei din generația tânără! PROVOCARE: Ia-ți un angajament în fața Cerului că nu vei lăsa să treacă nicio zi fără să le vorbești celor tineri despre Calea lui Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...