Articolul precedentAz egyház megtisztítása
  Articolul următorAer proaspăt de vânzare

  Miracolul „coborârii”

  „Dar Pavel s-a coborât, s-a repezit spre el, l-a luat în brațe…” (Faptele apostolilor 20:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  „A venit și el la biserică.” Sunt cuvintele părinților care se luptă pentru viețile copiilor lor. Le cunosc „crăpăturile” invizibile ale caracterului prin care se prelinge infecția păcatului. A-i vedea în locul sfânt reprezintă un soi de victorie. Dar…

  Pavel, marele apostol, în timpul prezentării, l-a pierdut pe Eutih. Nici renumele lui Pavel, nici omiletica lui, nici atmosfera din sânul comunității nu au stopat tragedia.

  Un act sfânt, indiferent cât de bine este pregătit, nu poate controla răspunsul tinerilor. Din acest motiv, Pavel a oprit totul și a făcut un gest pe cât de simplu, pe atât de profund – „a coborât” la Eutih.

  Când Primo Levi, supraviețuitor al lagărelor naziste, și-a narat amintirile, nu a putut să treacă peste micuțul Hurbinek. Îl întâlnise cu puțin timp înainte de eliberarea lor din Auschwitz. Avea 3 ani. „Probabil s-a născut în Auschwitz și niciodată nu a văzut un copac. […] Hurbinek, această ființă fără nume, ale cărei brațe minuscule au purtat totuși tatuajul Auschwitz-ului, a murit în primele zile ale lunii martie 1945” (Primo Levi, La tregua, în Opere, Einaudi, Torino, vol. I, p. 228). Între adulți, nu scosese nicio vorbă. Un tânăr maghiar de 15 ani, timp de o săptămână, s-a ocupat de micuțul Hurbinek. Spre surprinderea tuturor, înainte de a se stinge, a reușit să scoată un sunet. Nimeni nu l-a înțeles. Dar, pentru Primo Levi, a reprezentat un pas imens înainte din relieful inuman în care s-au tăvălit ființele umane.

  Pavel s-a coborât să aducă la viață un suflet tânăr. Puterea divină, oricât de invocată ar fi, cere implicarea noastră în viața tinerilor. Adevărata trezire a copiilor începe atunci când ne oprim așteptările și investim totul în puterea „coborârii” spre inima lor.

  Acum, te poți opri câteva minute. Vezi ce activități sau interese îți devorează atenția! Lasă-le câteva minute și coboară-te spre lumea tinerilor! Încearcă să-i ridici din căderea lor! Nu vei ajunge să realizezi vreo minune fără să spui în rugăciune care este intenția ta.

  Roagă-te să observi unde este locul tău în societate și biserică! Reține: nicio acțiune bună nu trebuie să se termine dacă avem tineri pierduți afară! Începe azi o predică reală! Ea poate porni cu „coborârea” ta pe genunchi pentru viața celor tineri.

  Provocare:

  Fă o listă cu tinerii din familia ta care sunt departe de Dumnezeu! Începe să te rogi pentru ei, apoi adaugă și alte nume! Invită și alte persoane din biserica ta să ți se alăture!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....