Articolul precedentSátán megszemélyesíti Krisztust I.
  Articolul următorApa vieții

  Ochi pentru copii

  „Isus a chemat la El un copilaș, l-a pus în mijlocul lor.” (Matei 18:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Încearcă să pătrunzi în cercul ucenicilor! Să prinzi ritmul vieții lor! Să descifrezi trăirile și interesele din inima lor! Nu s-au putut potoli, așa că L-au întrebat pe Isus: „Cine este mai mare în Împărăția cerurilor?” (Matei 18:1). Ca răspuns la nedumerirea lor, Isus „a chemat la El un copilaș” (Matei 18:2).

  Prin această mișcare de pedagog, ucenicii se trezesc în fața unei lecții tulburătoare. Cea mai frumoasă definiție despre măreție a fost indicată prin prezența copilului. Tulburător… Isus nu a făcut apel la tratate de psihologie, la volume de teologie sau la conferințe academice. Un copil. De atât este nevoie ca să deslușim planul ceresc
  cu privire la salvarea noastră.

  Dar, dincolo de modelul pedagogic, gestul lui Isus mai descoperă ceva. Ochii Lui nu îi ocolesc pe cei micuți. Copiii sunt atenția deosebită a lui Isus. În ochii Mântuitorului, un copil își are locul „în mijlocul adulților”. Preocupați să-i creștem mari, am pierdut din vedere că, uitându-ne la ei, acordându-le atenție, oferindu-le un loc între noi, de fapt, noi creștem mari. Într-o societate văduvită de miracolul „mirării”, de aromele bucuriei pure, tinerii și copiii, puși în mijlocul întrebărilor, al intereselor sau al căutărilor noastre, ne pot contamina de măreție.

  Ca să redescoperi bucuria astăzi, te încurajez să-ți deschizi ochii pentru copii. Dacă-i ai prin preajma ta, îmbrățișează-i și acordă-le atenția ta! Pot să te învețe lucruri minunate despre tine și viața ta. Dacă un copil poate fi un ajutor pentru Isus, el poate fi un ajutor și pentru tine astăzi. De cele mai multe ori, nu-i observăm. Le acordăm o atenție deficitară. Ritmul cotidian și obișnuința noastră ne-au distanțat de lumea inocentă și reconfortantă a copiilor. Acordă-le atenție și lasă-te purtat de un interes deosebit pentru ei!

  Când te rogi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru copilașii din viața ta! Roagă-te să poți să-i observi și să le oferi un loc în mijlocul vieții tale! Fii atent cu sufletele micuțe, cu copilașii și tinerii!

  Provocare:

  Fă astăzi un mic dar unui copil! Dacă ai ocazia, vorbește-I despre Dumnezeu, care ne-a dat cel mai mare Dar!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...