Articolul precedentSátán megszemélyesíti Krisztust I.
  Articolul următorApa vieții

  Ochi pentru copii

  „Isus a chemat la El un copilaș, l-a pus în mijlocul lor.” (Matei 18:2)

  Ascultă ediția audio aici.

  Încearcă să pătrunzi în cercul ucenicilor! Să prinzi ritmul vieții lor! Să descifrezi trăirile și interesele din inima lor! Nu s-au putut potoli, așa că L-au întrebat pe Isus: „Cine este mai mare în Împărăția cerurilor?” (Matei 18:1). Ca răspuns la nedumerirea lor, Isus „a chemat la El un copilaș” (Matei 18:2).

  Prin această mișcare de pedagog, ucenicii se trezesc în fața unei lecții tulburătoare. Cea mai frumoasă definiție despre măreție a fost indicată prin prezența copilului. Tulburător… Isus nu a făcut apel la tratate de psihologie, la volume de teologie sau la conferințe academice. Un copil. De atât este nevoie ca să deslușim planul ceresc
  cu privire la salvarea noastră.

  Dar, dincolo de modelul pedagogic, gestul lui Isus mai descoperă ceva. Ochii Lui nu îi ocolesc pe cei micuți. Copiii sunt atenția deosebită a lui Isus. În ochii Mântuitorului, un copil își are locul „în mijlocul adulților”. Preocupați să-i creștem mari, am pierdut din vedere că, uitându-ne la ei, acordându-le atenție, oferindu-le un loc între noi, de fapt, noi creștem mari. Într-o societate văduvită de miracolul „mirării”, de aromele bucuriei pure, tinerii și copiii, puși în mijlocul întrebărilor, al intereselor sau al căutărilor noastre, ne pot contamina de măreție.

  Ca să redescoperi bucuria astăzi, te încurajez să-ți deschizi ochii pentru copii. Dacă-i ai prin preajma ta, îmbrățișează-i și acordă-le atenția ta! Pot să te învețe lucruri minunate despre tine și viața ta. Dacă un copil poate fi un ajutor pentru Isus, el poate fi un ajutor și pentru tine astăzi. De cele mai multe ori, nu-i observăm. Le acordăm o atenție deficitară. Ritmul cotidian și obișnuința noastră ne-au distanțat de lumea inocentă și reconfortantă a copiilor. Acordă-le atenție și lasă-te purtat de un interes deosebit pentru ei!

  Când te rogi, mulțumește-I lui Dumnezeu pentru copilașii din viața ta! Roagă-te să poți să-i observi și să le oferi un loc în mijlocul vieții tale! Fii atent cu sufletele micuțe, cu copilașii și tinerii!

  Provocare:

  Fă astăzi un mic dar unui copil! Dacă ai ocazia, vorbește-I despre Dumnezeu, care ne-a dat cel mai mare Dar!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...