Pe genunchi pentru „ei”

  „Mulțumesc lui Dumnezeu, căruia Îi slujesc cu un cuget curat, din moși-strămoși, că neîntrerupt te pomenesc în rugăciunile mele, zi și noapte.” (2 Timotei 1:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dacă citești aceste rânduri, cu siguranță o faci pentru clipele tale de meditație și rugăciune. Ești în căutarea ferestrei deschise din cer. Aștepți să poți strecura măcar o privire spre Dumnezeu. Chiar dacă, de cele mai multe ori, nu o spunem deschis, inima își are așteptările ei. Legitime și profunde. Ne e dor să primim asigurarea protecției divine.

  Din copilăria mea, momentele spirituale de neuitat ale căminului i se datorează mamei. Zilnic, dimineața și seara, îngenuncheată în rugă, nu uita să pomenească numele copiilor ei. O făcea cu încredere. Uneori, suspinele legănau cuvintele, dându-le rezonanță pasională deplină. Ea, mama, credea fără menajamente în promisiunea Tatălui din ceruri. Neîntrerupt, pe genunchi, în fiecare zi pentru noi.

  De la ea am învățat pasiunea și credința. Puterea de a te ruga consecvent pentru viața copiilor. Atitudinea ei însă nu a fost o noutate. Pavel a menționat obiceiul lui de a se ruga pentru tânărul Timotei. Cu siguranță, Timotei a primit destule sfaturi și resurse pentru formarea sa. Dar, dintre toate realizările lui Pavel, rugăciunea neîntreruptă a omogenizat dezvoltarea lui. Prezența adultului în viața tinerilor este sensibilă. Există un grad de alergie față de „invazia” adulților în relieful tinerilor.

  Rugăciunea nu doar ajută, ci favorizează intrarea lui Dumnezeu în viața tinerilor. Gândește-te că poți deschide un episod nou în rugăciunea ta zilnică: să înveți cuvântul „neîntrerupt”! Cere-I lui Dumnezeu să scoată din obiceiul tău sincopele!

  Refuză să începi ceva și apoi să abandonezi acțiunea! Propune-ți să lupți pentru rugăciunea continuă pentru copiii tăi și tinerii bisericii!

  Când te vei ruga, nu uita că totul începe cu inima ta! Prima persoană care are nevoie de reajustare ești tu și sunt eu. Dacă vrem să-i ajutăm pe cei tineri, să începem să ne rugăm și pentru noi. Să reușim să nu mai întrerupem rugăciunea pentru „ei”.

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru cei ce se ocupă de Școala de Sabat pentru copii! Întreabă-i dacă le poți fi de ajutor cu ceva în slujirea lor!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....