Puterea uitată a încântării

  „Feriți-vă să nu defăimați nici măcar pe unul din acești micuți; căci vă spun că îngerii lor în ceruri văd pururea fața Tatălui Meu, care este în ceruri.” (Matei 18:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Eram nerăbdător să încep noua carte Redescoperă mirarea. O cumpărasem pentru faima autorului. Dacă era după titlul cărții, poate aș fi renunțat la ea. Abia începusem să aspir primul set de cuvinte, că întreaga mea realitate s-a evaporat brusc. Soclul masiv al existenței mi-a fost zguduit de forța „nucleară” cu care scriitorul puncta prezentul meu ca om în societate.

  A folosit lumea simplificată a celor mici. Străini de toate tacticile noastre, copiii trăiesc un frumos fenomen, și anume încântarea. Ei știu să se bucure de o jucărie pe care noi, adulții, am fi aruncat-o. Amintește-ți de ochii ce radiază când primesc un pachet de biscuiți, știind că sunt pentru ei! În lumea lor, mirarea este parte a unei încântări adânci.

  Citind versetul acestei dimineți, m-am speriat de puterea cuvintelor lui Isus. Cea mai poluată spiritualitate este caracterizată de pierderea actului mirării, de căderea într-un tic-tac supărător al ritualului. Suntem obișnuiți să facem aceleași lucruri zi de zi, an după an, fără niciun gram de mirare. Ne regăsim uneori, prin actele noastre, înstrăinați de generația tânără. Le ocolim superbul dar al mirării. Ei bine…

  Poți astăzi să asamblezi din nou puterea încântării în viața ta. Privește-i pe cei mici în stângăciile lor sau poate în naivitatea lor și insistă să observi chipul lor invadat de mirare! Nu desconsidera puterea lor ca exemplu! Fii atent nu doar să captezi experiența lor minunată, ci și să descoperi frumusețea lor!

  Dacă ai copii, oferă-le un dar oricât de mic și apoi bucură-te de reacția lor! Vei fi martorul mirării de care ducem lipsă astăzi. Dacă nu ai copii, fă un dar unui copilaș pe care îl cunoști! El îți va dărui ocazia de a-i privi chipul inundat de încântare.

  Când te rogi, nu uita să ceri ajutor pentru viața ta! Avem nevoie de experiența bucuriei. Roagă-te pentru puterea mirării! Să poți prețui darul vieții! Nu uita că exemplul tău va fi un sprijin bun pentru cei mici, ca ei să găsească puterea lui Dumnezeu în lumea noastră!

  Provocare:

  Ia-ți timp să te rogi astăzi pentru cei cu care te întâlnești, indiferent dacă îi cunoști sau nu!

  Doru Parașcineț
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...