Disciplinați cu dragoste și blândețe!

„Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu niciun chip.” (Isaia 49:15)

Ascultă ediția audio aici.

Marea luptă este puternică și în viața copiilor noștri. Când copilul tău greșește printr-un cuvânt mânios sau o faptă de neascultare, ce faci? Țipi la el, îl ameninți sau, simțind că n-ai putea petrece veșnicia fără el, îl tratezi ca pe un viitor biruitor?

Când copiii noștri erau micuți, unul din ei a atins din neatenție un pahar, care a căzut și s-a spart. Aveam de ales între două variante: să-l pedepsesc sau să-l iert și să-l încurajez să fie atent pe viitor. M-am rugat pentru tact și blândețe. L-am luat în brațe și i-am spus:

— Copilul meu iubit, știu că n-ai vrut să spargi paharul, dar vreau să știi că tu valorezi pentru mine mai mult decât toate paharele care există în lume.

Cu mânuțele lui plăpânde, m-a îmbrățișat și între noi s-a produs o legătură sufletească strânsă, care s-a amplificat pe parcursul anilor.

Am citit mai demult istoria unui tânăr care își relata propria convertire: „Zilnic, mama se ocupa de mine, îmi vorbea frumos și mă îndemna să urmez calea Domnului. Dar eu eram o fire răzvrătită și o supăram. Într-o zi, am întrecut măsura prin neascultarea mea. Pe fața ei s-a așternut o tristețe adâncă. O, cât de rău îmi părea!

Când tata a venit de la serviciu, a întrebat-o pe mama care este cauza tristeții ei. Tata m-a luat în camera lui și mi-a vorbit despre dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, care ne poate ajuta să biruim pornirile firești. M-a asigurat că biruința este posibilă și pentru mine, dacă doresc în mod sincer. Apoi s-a rugat pentru mine. La cină, fiecare membru al familiei a primit câte o farfurie cu mâncare și o cană cu compot. Pe farfuria mea era doar o felie de pâine și, alături, un pahar cu apă. Și eu, și tata ne priveam tăcuți. La un moment dat, tata a inversat farfuria mea cu a lui… În seara aceea, am cunoscut cum arată Dumnezeu și mi-am legat sufletul de El pentru toată viața.”

Dragi părinți, purtați-vă cu copiii voștri cu aceeași dragoste pe care o are Dumnezeu față de voi și disciplinați-i cu duhul blândeții! Ajutați-i să se îndrăgostească de Isus și fiți înaintea lor un model vrednic de urmat!

Doamne, ajută-mă să exemplific în fiecare zi dragostea Ta în familia mea!

Provocare:

Vorbește astăzi cuiva din familia ta despre Isus așa cum poți tu cel mai bine!

Magdalena Toma
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor