Articolul precedentHamis csodáknak lehetünk tanúi
  Articolul următorLegile minţii

  Disciplinați cu dragoste și blândețe!

  „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează și să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuși Eu nu te voi uita cu niciun chip.” (Isaia 49:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  Marea luptă este puternică și în viața copiilor noștri. Când copilul tău greșește printr-un cuvânt mânios sau o faptă de neascultare, ce faci? Țipi la el, îl ameninți sau, simțind că n-ai putea petrece veșnicia fără el, îl tratezi ca pe un viitor biruitor?

  Când copiii noștri erau micuți, unul din ei a atins din neatenție un pahar, care a căzut și s-a spart. Aveam de ales între două variante: să-l pedepsesc sau să-l iert și să-l încurajez să fie atent pe viitor. M-am rugat pentru tact și blândețe. L-am luat în brațe și i-am spus:

  — Copilul meu iubit, știu că n-ai vrut să spargi paharul, dar vreau să știi că tu valorezi pentru mine mai mult decât toate paharele care există în lume.

  Cu mânuțele lui plăpânde, m-a îmbrățișat și între noi s-a produs o legătură sufletească strânsă, care s-a amplificat pe parcursul anilor.

  Am citit mai demult istoria unui tânăr care își relata propria convertire: „Zilnic, mama se ocupa de mine, îmi vorbea frumos și mă îndemna să urmez calea Domnului. Dar eu eram o fire răzvrătită și o supăram. Într-o zi, am întrecut măsura prin neascultarea mea. Pe fața ei s-a așternut o tristețe adâncă. O, cât de rău îmi părea!

  Când tata a venit de la serviciu, a întrebat-o pe mama care este cauza tristeții ei. Tata m-a luat în camera lui și mi-a vorbit despre dragostea și bunătatea lui Dumnezeu, care ne poate ajuta să biruim pornirile firești. M-a asigurat că biruința este posibilă și pentru mine, dacă doresc în mod sincer. Apoi s-a rugat pentru mine. La cină, fiecare membru al familiei a primit câte o farfurie cu mâncare și o cană cu compot. Pe farfuria mea era doar o felie de pâine și, alături, un pahar cu apă. Și eu, și tata ne priveam tăcuți. La un moment dat, tata a inversat farfuria mea cu a lui… În seara aceea, am cunoscut cum arată Dumnezeu și mi-am legat sufletul de El pentru toată viața.”

  Dragi părinți, purtați-vă cu copiii voștri cu aceeași dragoste pe care o are Dumnezeu față de voi și disciplinați-i cu duhul blândeții! Ajutați-i să se îndrăgostească de Isus și fiți înaintea lor un model vrednic de urmat!

  Doamne, ajută-mă să exemplific în fiecare zi dragostea Ta în familia mea!

  Provocare:

  Vorbește astăzi cuiva din familia ta despre Isus așa cum poți tu cel mai bine!

  Magdalena Toma
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor! PROVOCARE: Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Adevăratul motiv al mustrării

  Doamne, ajută-mă să nu mă mai simt așa de repede lezat de cuvintele sau faptele altora! Dă-mi dragostea de a vorbi cu ei și înțelepciunea de a găsi calea spre împăcare! PROVOCARE: Este cineva care consideri că ți-a greșit? Ai curaj și mergi astăzi să vorbești cu el!

  Disciplinează prin vulnerabilitate!

  Tată, dă-mi tăria de caracter să fiu vulnerabil disciplinându-mi copilul spre slava Ta! PROVOCARE: Alege astăzi să îți controlezi mânia și, atunci când este nevoie de disciplină, gândește-te și la propriile tale greșeli!

  Publicate astăzi

  Telefonul exploziv

  Adevărul este că un om care nu se alimentează cu puterea Duhului lui Dumnezeu se va hrăni cu putere din resursele vrăjmașului și, pe lângă pericolul reprezentat pentru sine, îi va pune în pericol și pe cei din viața lui. Este o mare responsabilitate așadar alegerea izvorului de putere la care să ne conectăm.

  Ai vreun regret?

  Stăteam nemișcată și Îl lăudam pe Dumnezeu pentru că mă ajutase să vin la școală, în această primă zi, ca profesor suplinitor. Duhul Său mă binecuvânta prin acel imn cântat de o elevă de clasa a doua, care nici nu avea idee de impactul avut asupra mea.

  Inteligenţa

  Dacă medităm la Dumnezeu şi la poruncile Sale, putem să ne sporim inteligenţa, dar, dacă ne „închinăm” la imagini/chipuri, vom sfârşi în confuzie. Ai vrea să-ţi sporeşti inteligenţa? Nu uita că „începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea”.

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (II)

  Roagă-te lui Dumnezeu să facă din tine și din credincioșii din biserica ta oameni ai Cărții! PROVOCARE: Dacă în biserica ta nu există o grupă de studiu biblic pentru tineri, sugerează comitetului să înființeze una!

  Hitehagyás és pusztulás

  „A föld megfertőztetett lakosai alatt, mert áthágták a törvényeket, a rendelést megszegték, megtörték az örök...