Disciplină din dragoste

  „Fiule, nu disprețui mustrarea Domnului și nu te mâhni de pedepsele Lui! Căci Domnul mustră pe cine iubește, ca un părinte pe copilul pe care-l iubește!” (Proverbele 3:11,12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Nu este nicio îndoială! Cele mai bune metode pentru educarea oamenilor sunt cele folosite de Dumnezeu. Ar trebui să privim mai des în Scriptură la sfaturile și exemplele oferite de El, pentru a învăța. Despre împăratul David cunoaștem foarte multe lucruri frumoase. A fost cel mai bun împărat al Israelului. Este totuși un lucru foarte important în care David a eșuat: familia. Copiii lui David nu au primit cea mai bună educație. Biblia ne spune că David nu-l mustrase niciodată pe Adonia (1 Împărați 1:6). Probabil că la fel procedase și cu Absalom, care a vrut să-și ucidă tatăl pentru a-i lua locul ca împărat. Acest model de educație a dus familia la dezastru.

  Nu cumva și astăzi se întâmplă la fel în multe familii? Este posibil ca părinții să își urmărească interesele lor și să-și neglijeze copiii. Familia nu mai este o prioritate decât teoretic, pentru că alte lucruri „importante” i-au luat locul. Apoi, acest mod de viață este numit pe nedrept dragoste. Mulți părinți ajung să spună că dragostea exclude disciplina sau mustrarea. Versetul de astăzi ne oferă motivul din spatele disciplinei: iubirea. Dumnezeu ne disciplinează tocmai pentru că ne iubește, iar părintele urmează exemplul Lui.

  Atunci când vrei să îți disciplinezi copilul, caută să analizezi mai întâi motivul pentru care o faci! Ești prea supărat, ești nervos sau o faci din dragoste pentru el? Roagă-te lui Dumnezeu să te învețe și ca, atunci când acționezi, copilul să înțeleagă dragostea ta și a Domnului!

  O disciplină corectă va fi binecuvântată de Dumnezeu. Ar trebui să ne amintim cuvintele Domnului Hristos, care ne spunea că fără El nu putem face nimic. Cerul va coopera cu părinții care nu vor neglija această datorie pentru ca aceste făpturi firave să fie sub influența bună a lucrării Duhului Sfânt. Pentru aceasta este nevoie ca mai întâi fiecare părinte să se supună lucrării Duhului Sfânt pentru ca prin ei, pe un ton liniștit al vocii, să se audă cuvintele plăcute ale Marelui Educator.

  Doamne, eu și familia mea vrem să fim ai Tăi!

  Provocare:

  Reconsacră-te astăzi lui Dumnezeu și cere-I puterea să-ți conduci familia mai aproape de Cer!

  Alexandru Ciurea
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...