Și eu am închis ochii

  „Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți ca să nu fii ispitit și tu.” (Galateni 6:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  Domnul Hristos rămâne pentru noi cel mai bun exemplu de blândețe și iertare, iar aceia care își doresc să calce pe urmele Lui vor fi blânzi și răbdători cu cei care le greșesc. Zelul lor pentru dreptate va fi îmblânzit de îndurare, de clemență.

  Un fost elev s-a întâlnit întâmplător cu unul dintre profesorii săi din clasa a treia și i-a mărturisit că devenise la rândul lui profesor datorită influenței pe care acesta o avusese asupra sa.

  — Ce vrei să spui? întrebă plin de uimire fostul dascăl.

  — Nu vă aduceți aminte, domnule profesor?! În clasa a treia un coleg a venit cu un ceas pe care îl primise cadou de la părinții lui. Mi-a plăcut tare mult, așa că i l-am furat. El v-a spus că i-a dispărut ceasul, iar dumneavoastră ne-ați rugat ca cel care a furat ceasul să-l dea înapoi. Aș fi vrut să fac asta, dar nu am avut curajul să spun, îmi era rușine să vadă toată clasa ce am făcut. Văzând că nu spune nimeni nimic, dumneavoastră ați încuiat ușa, ne-ați aliniat și ne-ați anunțat că ne veți căuta în buzunare și, în felul acesta, ceasul se va găsi și îi va fi înapoiat proprietarului de drept.

  M-am gândit: Ce rușine să vadă toți colegii că eu am furat ceasul! Dar ați completat: „Aș vrea ca toți să închideți ochii atunci când voi căuta în buzunare.” Și așa am făcut. Ați ajuns la mine, ați luat ceasul, ați continuat să căutați în buzunare până la capătul șirului de elevi, apoi la sfârșit ați înapoiat ceasul fără să pomeniți nimic despre mine nici atunci și nici vreodată după aceea. Dumneavoastră mi-ați salvat demnitatea. Nu vă amintiți, domnule profesor?

  — Nu.

  — Dar cum de nu vă amintiți? Totuși, este o faptă reprobabilă, ce rămâne de obicei imprimată…

  — Nu îmi amintesc, spuse profesorul, pentru că și eu am închis ochii atunci când căutam în buzunarele voastre.

  Dumnezeul meu, iartă-mi greșelile cum și eu le iert pe ale greșiților mei!

  Provocare:

  Iartă-l pe cel care ți-a greșit! Fă în așa fel, încât să îi aduci la cunoștință gestul tău!

  Costel Gogoneață
  Conferința Muntenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....