Și eu am închis ochii

„Fraților, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greșeală, voi, care sunteți duhovnicești, să-l ridicați cu duhul blândeții. Și ia seama la tine însuți ca să nu fii ispitit și tu.” (Galateni 6:1)

Ascultă ediția audio aici.

Domnul Hristos rămâne pentru noi cel mai bun exemplu de blândețe și iertare, iar aceia care își doresc să calce pe urmele Lui vor fi blânzi și răbdători cu cei care le greșesc. Zelul lor pentru dreptate va fi îmblânzit de îndurare, de clemență.

Un fost elev s-a întâlnit întâmplător cu unul dintre profesorii săi din clasa a treia și i-a mărturisit că devenise la rândul lui profesor datorită influenței pe care acesta o avusese asupra sa.

— Ce vrei să spui? întrebă plin de uimire fostul dascăl.

— Nu vă aduceți aminte, domnule profesor?! În clasa a treia un coleg a venit cu un ceas pe care îl primise cadou de la părinții lui. Mi-a plăcut tare mult, așa că i l-am furat. El v-a spus că i-a dispărut ceasul, iar dumneavoastră ne-ați rugat ca cel care a furat ceasul să-l dea înapoi. Aș fi vrut să fac asta, dar nu am avut curajul să spun, îmi era rușine să vadă toată clasa ce am făcut. Văzând că nu spune nimeni nimic, dumneavoastră ați încuiat ușa, ne-ați aliniat și ne-ați anunțat că ne veți căuta în buzunare și, în felul acesta, ceasul se va găsi și îi va fi înapoiat proprietarului de drept.

M-am gândit: Ce rușine să vadă toți colegii că eu am furat ceasul! Dar ați completat: „Aș vrea ca toți să închideți ochii atunci când voi căuta în buzunare.” Și așa am făcut. Ați ajuns la mine, ați luat ceasul, ați continuat să căutați în buzunare până la capătul șirului de elevi, apoi la sfârșit ați înapoiat ceasul fără să pomeniți nimic despre mine nici atunci și nici vreodată după aceea. Dumneavoastră mi-ați salvat demnitatea. Nu vă amintiți, domnule profesor?

— Nu.

— Dar cum de nu vă amintiți? Totuși, este o faptă reprobabilă, ce rămâne de obicei imprimată…

— Nu îmi amintesc, spuse profesorul, pentru că și eu am închis ochii atunci când căutam în buzunarele voastre.

Dumnezeul meu, iartă-mi greșelile cum și eu le iert pe ale greșiților mei!

Provocare:

Iartă-l pe cel care ți-a greșit! Fă în așa fel, încât să îi aduci la cunoștință gestul tău!

Costel Gogoneață
Conferința Muntenia

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video