Articolul precedentAz Isten iránti hűség nagy próbája
  Articolul următorSperanţa

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  „«Pocăiți-vă», le-a zis Petru, «și fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veți primi darul Sfântului Duh.» […] Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezați; și în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.” (Faptele apostolilor 2:38,41)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ce sunt marile redeșteptări religioase? După căderea primilor părinți în păcat, redeșteptările religioase au constituit modalitatea prin care Duhul lui Dumnezeu a lucrat în dreptul celor care s-au înstrăinat de El. Te invit să parcurgem câteva crâmpeie din redeșteptările religioase din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

  Din punctul de vedere al varietății religioase și confesionale, Statele Unite ale Americii au fost precum un leagăn pentru majoritatea confesiunilor desprinse din cele tradiționale. Contextul politic și religios diferit de cel european, lipsa unei tradiții ierarhice bisericești și mentalitatea coloniștilor, care tocmai părăsiseră vechiul model european de gândire, au întrunit elementele necesare pentru cea mai mare redeșteptare a secolului al XVIII-lea.

  Secolele al XVIII-lea – al XIX-lea continuă să rămână un reper în ceea ce privește redeșteptarea spirituală a oamenilor. Oamenii din primele treisprezece colonii americane au trecut prin prima mare trezire spirituală în jurul anului 1730, iar aceasta a durat aproximativ până în anul 1740. Cei mai vocali predicatori au fost George Whitefield, Jonathan Edwards, Gilbert Tennent, Jonathan Dickinson și Samuel Davies.

  Trecuseră în jur de două sute de ani de la redeșteptarea inițiată de Luther, Calvin și Zwingli. Când eforturile din trecut au fost aproape uitate, Duhul lui Dumnezeu a mișcat din nou inimile oamenilor în vederea unei convertiri autentice. De aceea, pentru că El cunoaște timpul, locul și oamenii care vor asculta de El în vederea redeșteptării, să ne îndreptăm atenția spre Dumnezeu și să ne punem încrederea în El pentru a fi transformați în slujitori credincioși.

  Roagă-te lui Dumnezeu să ridice tineri din biserica ta care să predice cu putere despre Împărăția cerurilor!

  Provocare:

  Gândește-te la un tânăr din biserica ta care crezi că ar putea deveni un pastor bun și încurajează-l în această direcție!

  Nicu Mărie
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...