Articolul precedentTudnunk kell, mi az igazság
  Articolul următorEfectele iubirii

  Prima mare redeșteptare religioasă din SUA (III)

  „Fiule, dă-Mi inima ta și să găsească plăcere ochii tăi în căile Mele!” (Proverbele 23:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  Alături de Jonathan Edwards, unul dintre cei mai cunoscuți predicatori din perioada primei redeșteptări religioase din SUA (secolul al XVIII-lea) a fost George Whitefield (1714–1770). Devotamentul în slujire și predicare al acestuia a motivat mulțimi de oameni să participe la adunările religioase și să accepte nevoia de schimbare.

  George Whitefield a rămas fără tată la vârsta de 2 ani, dar mama a reușit să facă față solicitărilor celor șapte copii ai ei. La vârsta de 15 ani, George a renunțat la școală pentru a-și ajuta familia, iar la 18 ani s-a dedicat studiului Sfintelor Scripturi. Interesul său față de această carte a crescut atât de mult, încât la doar 21 de ani a devenit un fel de Ioan Gură de Aur al predicării Sfintelor Scripturi. Cu toate că ținea nouă predici pe săptămână, interesul oamenilor pentru predicile sale era atât de mare, încât îl ascultau cu miile.

  La vârsta de 23 de ani, a considerat că Dumnezeu îl trimite în America pentru a lua parte la marea redeșteptare spirituală din coloniile americane. Cu toate că slujirea lui în America s-a desfășurat pe o perioadă de numai cinci luni, la întoarcerea în țara natală a constatat că a rămas fără biserică în care să predice, așa că a început să predice în aer liber. Dumnezeu l-a înzestrat pe acest propovăduitor cu o voce impresionant de puternică, astfel încât putea vorbi și în fața unui public de douăzeci sau chiar treizeci de mii de ascultători. Faima tânărului predicator a crescut atât de mult, încât chiar și deistul Benjamin Franklin i-a devenit prieten și i-a ascultat adesea cuvântările.

  În loc de concluzie, voi reda una dintre zicerile lui Whitefield: „Îmi dau seama că toate îngrijorările sunt alimentate de propriile mele alegeri, de aceea îmi doresc să vreau doar voia Domnului.”

  Roagă-te lui Dumnezeu să dea un spirit misionar bisericii din care faci parte!

  Provocare:

  Fă cadou o Biblie unui copil sau unui tânăr neadventist cu posibilități financiare reduse!

  Nicu Mărie
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....