Smerit ca El

  „Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșală singur.” (Galateni 6:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  La vârsta de 14 ani, Jonathan Edwards era deja student la Yale, iar la 17 ani făcea o declarație extraordinară: „[Doresc] să trăiesc smerit înaintea lui Dumnezeu, în praf; pentru ca eu să nu fiu nimic, iar Dumnezeu să poată fi totul; ca să pot fi asemenea unui copil.”

  În anul 1734, când avea 31 de ani, predicile sale despre îndreptățirea prin credință au provocat o reformă în rândurile ascultătorilor săi, iar la un moment dat avea câte treizeci de convertiri pe săptămână.

  Se spune despre el că era un predicator foarte liniștit și că rareori se mișca sau gesticula. El convingea „prin forța copleșitoare a argumentului și cu o mare intensitate a simțirii”. Asemenea Marelui Învățător, inima lui era plină de dorința de a atrage oamenii la Dumnezeu, iar liniștea și calmul său îi cucerea. Atunci când inimile noastre ard pentru semenii noștri, ne vom purta cu smerenie înaintea lui Dumnezeu, eul va fi dat la o parte, iar bunătatea lui Hristos va înlocui egoismul.

  Pentru aceasta avem nevoie de El în viața noastră. Puterea Lui transformatoare ne va înmuia inimile împietrite și va face vizibil caracterul Său în noi. Studiul Cuvântului Său și rugăciunea sinceră ne vor ține aproape de El. Despre Jonathan Edwards știm că se trezea în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a studia.

  Când i-a chemat la Sine pe copilași și a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți” (Luca 18:16), Isus ne-a chemat de fapt pe mine și pe tine la smerenie, căci de astfel de lucrători are nevoie. Are nevoie de oameni schimbați care să-L poată reprezenta. El ne-a dat modele de copii și tineri care s-au apropiat de El și au dorit prezența Lui.

  Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te smerească și să poți sta în brațele Sale asemenea unui copil! Dacă ai tineri și copii în biserică, ei vor vedea că stai în brațele Lui, vor ști că ești copilul Lui.

  Provocare:

  Dacă ai nevoie, cere-i astăzi sfatul unui tânăr și fii gata să îl primești cu bucurie!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...