Smerit ca El

  „Dacă vreunul crede că este ceva, măcar că nu este nimic, se înșală singur.” (Galateni 6:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  La vârsta de 14 ani, Jonathan Edwards era deja student la Yale, iar la 17 ani făcea o declarație extraordinară: „[Doresc] să trăiesc smerit înaintea lui Dumnezeu, în praf; pentru ca eu să nu fiu nimic, iar Dumnezeu să poată fi totul; ca să pot fi asemenea unui copil.”

  În anul 1734, când avea 31 de ani, predicile sale despre îndreptățirea prin credință au provocat o reformă în rândurile ascultătorilor săi, iar la un moment dat avea câte treizeci de convertiri pe săptămână.

  Se spune despre el că era un predicator foarte liniștit și că rareori se mișca sau gesticula. El convingea „prin forța copleșitoare a argumentului și cu o mare intensitate a simțirii”. Asemenea Marelui Învățător, inima lui era plină de dorința de a atrage oamenii la Dumnezeu, iar liniștea și calmul său îi cucerea. Atunci când inimile noastre ard pentru semenii noștri, ne vom purta cu smerenie înaintea lui Dumnezeu, eul va fi dat la o parte, iar bunătatea lui Hristos va înlocui egoismul.

  Pentru aceasta avem nevoie de El în viața noastră. Puterea Lui transformatoare ne va înmuia inimile împietrite și va face vizibil caracterul Său în noi. Studiul Cuvântului Său și rugăciunea sinceră ne vor ține aproape de El. Despre Jonathan Edwards știm că se trezea în fiecare dimineață la ora 4:00 pentru a studia.

  Când i-a chemat la Sine pe copilași și a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți” (Luca 18:16), Isus ne-a chemat de fapt pe mine și pe tine la smerenie, căci de astfel de lucrători are nevoie. Are nevoie de oameni schimbați care să-L poată reprezenta. El ne-a dat modele de copii și tineri care s-au apropiat de El și au dorit prezența Lui.

  Roagă-L astăzi pe Dumnezeu să te smerească și să poți sta în brațele Sale asemenea unui copil! Dacă ai tineri și copii în biserică, ei vor vedea că stai în brațele Lui, vor ști că ești copilul Lui.

  Provocare:

  Dacă ai nevoie, cere-i astăzi sfatul unui tânăr și fii gata să îl primești cu bucurie!

  Sorin Bălăceanu
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.