Articolul precedentIdeje felébredni!
  Articolul următorPsihoneuroendocrinoimunologie

  A doua mare redeșteptare religioasă din SUA (I)

  „Pocăiți-vă dar și întoarceți-vă la Dumnezeu, pentru ca să vină de la Domnul vremurile de înviorare” (Faptele apostolilor 3:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Între anii 1795 și 1835 s-a desfășurat a doua redeșteptare religioasă pe teritoriul american. Printre cele mai importante efecte ale redeșteptării se pot aminti: temperanța (s-a militat pentru restricții în ceea ce privește folosirea tabacului și a lactatelor și s-au confecționat haine de reformă), abolirea sclaviei și drepturile femeilor (în special femeile caucaziene au început să aibă roluri publice). În ceea ce privește succesul celui de-al doilea val al redeșteptării, voi aminti două elementecheie ale acestuia: apariția predicatorilor itineranți și adunările de tabără. Aspectul acesta subliniază inovațiile bisericilor în ce privește tehnicile de organizare. Lucrarea misionară se afla într-o continuă transformare, de aceea era nevoie de putere și voință tinerească, alături de o capacitate continuă de adaptare în fața valurilor de oameni care soseau pe noul continent în calitate de coloniști. Tinerii erau indispensabili în slujire, iar în schimb primeau un animal de povară și un salariu foarte mic, socotit în produse agricole.

  Anii amintiți mai sus reprezintă un punct de cotitură pentru mulți tineri din bisericile metodiste și baptiste. Fiind sensibilizați de dovezile biblice prezentate de William Miller, au decis să le accepte, cu prețul pierderii sprijinului bisericilor în care crescuseră.

  Tinerețea este cea mai potrivită perioadă pentru schimbare, iar tinerii care au stat cu credincioșie lângă Sfânta Scriptură au reușit să transforme mica grupă de credincioși debusolați de Marea Dezamăgire într-o biserică mondială, cu idealuri înalte și într-o continuă reformă spirituală.

  Roagă-te pentru tinerii bisericii!

  Provocare:

  Sugerează comitetului bisericii să organizeze o campanie evanghelistică în care vorbitorii să fie tinerii din biserică!

  Nicu Mărie
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...