Articolul precedentKrisztus által boldogok lehetünk
  Articolul următorRămânerea în Isus

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  „Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” (Matei 7:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Redeșteptarea din Țara Galilor a fost numită de unii apogeul trezirii mondiale. Mișcarea a apărut ca o reacție a creștinilor sătui de o religie legalistă, uscată. Mișcarea a început cu conferințele biblice anuale de la Keswick, Anglia. Scopul conferințelor era acela de a promova sfințenia practică – o viață plină de Duhul Sfânt.

  În 1904, mișcarea a început cu un student, Evan Roberts, care a mers cu alți studenți din oraș în oraș cu un mesaj simplu și direct: 1) trebuie să-I mărturisești lui Dumnezeu orice păcat cunoscut și să repari orice rău făcut cuiva, 2) să dai la o parte orice obicei îndoielnic, 3) să asculți cu promptitudine de Cuvântul lui Dumnezeu și 4) să mărturisești public credința în Hristos.

  Rezultatele au fost uimitoare: în doar cinci luni, în Țara Galilor au fost convertiți cinci sute de mii de oameni; tavernele au falimentat, sarcinile extramaritale au dispărut, judecătorilor le-au fost date mănuși albe pentru că nu mai aveau cazuri de judecat, iar polițiștii nu mai aveau nimic de făcut. Redeșteptarea s-a răspândit în toate țările vorbitoare de limbă engleză și în multe alte țări din lumea întreagă. În 1910, în Japonia, numărul creștinilor s-a dublat. În India, în 1905, numărul creștinilor a crescut cu 70%. Tot cu 70% a crescut numărul creștinilor și în America Latină, iar în SUA prezbiterienii au numit anul 1905 anul cel mai remarcabil din punctul de vedere al evanghelizării.

  Ellen White spunea în 1904: „De ce nu flămânzim și nu însetăm după darul Duhului, din moment ce acesta este mijlocul prin care urmează să primim putere? De ce nu vorbim despre acest dar, nu ne rugăm pentru el, nu predicăm despre el?” (8MB, p. 25).

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt!

  Provocare:

  Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  Daniel Toma
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...