Articolul precedentKrisztus által boldogok lehetünk
  Articolul următorRămânerea în Isus

  Redeșteptarea din Țara Galilor (1904)

  „Cereți, și vi se va da; căutați, și veți găsi; bateți, și vi se va deschide.” (Matei 7:7)

  Ascultă ediția audio aici.

  Redeșteptarea din Țara Galilor a fost numită de unii apogeul trezirii mondiale. Mișcarea a apărut ca o reacție a creștinilor sătui de o religie legalistă, uscată. Mișcarea a început cu conferințele biblice anuale de la Keswick, Anglia. Scopul conferințelor era acela de a promova sfințenia practică – o viață plină de Duhul Sfânt.

  În 1904, mișcarea a început cu un student, Evan Roberts, care a mers cu alți studenți din oraș în oraș cu un mesaj simplu și direct: 1) trebuie să-I mărturisești lui Dumnezeu orice păcat cunoscut și să repari orice rău făcut cuiva, 2) să dai la o parte orice obicei îndoielnic, 3) să asculți cu promptitudine de Cuvântul lui Dumnezeu și 4) să mărturisești public credința în Hristos.

  Rezultatele au fost uimitoare: în doar cinci luni, în Țara Galilor au fost convertiți cinci sute de mii de oameni; tavernele au falimentat, sarcinile extramaritale au dispărut, judecătorilor le-au fost date mănuși albe pentru că nu mai aveau cazuri de judecat, iar polițiștii nu mai aveau nimic de făcut. Redeșteptarea s-a răspândit în toate țările vorbitoare de limbă engleză și în multe alte țări din lumea întreagă. În 1910, în Japonia, numărul creștinilor s-a dublat. În India, în 1905, numărul creștinilor a crescut cu 70%. Tot cu 70% a crescut numărul creștinilor și în America Latină, iar în SUA prezbiterienii au numit anul 1905 anul cel mai remarcabil din punctul de vedere al evanghelizării.

  Ellen White spunea în 1904: „De ce nu flămânzim și nu însetăm după darul Duhului, din moment ce acesta este mijlocul prin care urmează să primim putere? De ce nu vorbim despre acest dar, nu ne rugăm pentru el, nu predicăm despre el?” (8MB, p. 25).

  Roagă-te lui Dumnezeu să îți dea și astăzi Duhul Sfânt!

  Provocare:

  Povestește-i unui tânăr experiența convertirii tale!

  Daniel Toma
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...