Ellen G. White (1827–1915)

  „Eu am vorbit prorocilor, am dat o mulțime de vedenii și am spus pilde prin proroci.” (Osea 12:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen G. White s-a născut în anul 1827, în Gorham, Maine, fiind fiica lui Robert și Eunice Harmon. Ea a făcut parte dintr-o familie numeroasă, de opt copii, ea și sora ei geamănă fiind mezinele familiei. Atunci când Ellen era încă în perioada adolescenței, familia ei a acceptat interpretarea pe care modestul fermier William Miller a dat-o Bibliei și evenimentelor finale, iar după Marea Dezamăgire din anul 1844, Ellen a devenit cofondatoarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea împreună cu soțul ei, James, și prietenul lor apropiat Joseph Bates.

  Ellen White a fost cunoscută ca mesagerul Domnului pentru biserica rămășiței. A avut peste două mii de viziuni și vise din partea lui Dumnezeu. Totodată, a fost un scriitor prolific, cu un total de o sută de mii de pagini scrise. A scris constant articole, cărți și broșuri, până la moartea ei. De asemenea, a fost autoarea câtorva mii de articole, care au fost publicate în revistele The Review and Herald, The Signs of the Times și alte periodice adventiste. De la moartea ei s-au pregătit peste cincizeci de compilații din numeroasele ei scrieri, atât dintre cele publicate deja, cât și dintre cele care nu au fost publicate înainte.

  Timp de șaptezeci de ani, Ellen White a transmis cu fidelitate mesajele pe care Dumnezeu le-a dat poporului Său. Cărțile ei continuă până astăzi să ajute oamenii să-L descopere pe Mântuitorul, să accepte iertarea Lui pentru păcatele lor, să împărtășească această binecuvântare cu ceilalți și să-și trăiască viața așteptând revenirea lui Hristos, care va avea loc în curând.

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi!

  Provocare:

  Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...