Ellen G. White (1827–1915)

  „Eu am vorbit prorocilor, am dat o mulțime de vedenii și am spus pilde prin proroci.” (Osea 12:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Ellen G. White s-a născut în anul 1827, în Gorham, Maine, fiind fiica lui Robert și Eunice Harmon. Ea a făcut parte dintr-o familie numeroasă, de opt copii, ea și sora ei geamănă fiind mezinele familiei. Atunci când Ellen era încă în perioada adolescenței, familia ei a acceptat interpretarea pe care modestul fermier William Miller a dat-o Bibliei și evenimentelor finale, iar după Marea Dezamăgire din anul 1844, Ellen a devenit cofondatoarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea împreună cu soțul ei, James, și prietenul lor apropiat Joseph Bates.

  Ellen White a fost cunoscută ca mesagerul Domnului pentru biserica rămășiței. A avut peste două mii de viziuni și vise din partea lui Dumnezeu. Totodată, a fost un scriitor prolific, cu un total de o sută de mii de pagini scrise. A scris constant articole, cărți și broșuri, până la moartea ei. De asemenea, a fost autoarea câtorva mii de articole, care au fost publicate în revistele The Review and Herald, The Signs of the Times și alte periodice adventiste. De la moartea ei s-au pregătit peste cincizeci de compilații din numeroasele ei scrieri, atât dintre cele publicate deja, cât și dintre cele care nu au fost publicate înainte.

  Timp de șaptezeci de ani, Ellen White a transmis cu fidelitate mesajele pe care Dumnezeu le-a dat poporului Său. Cărțile ei continuă până astăzi să ajute oamenii să-L descopere pe Mântuitorul, să accepte iertarea Lui pentru păcatele lor, să împărtășească această binecuvântare cu ceilalți și să-și trăiască viața așteptând revenirea lui Hristos, care va avea loc în curând.

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi!

  Provocare:

  Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...