Uriah Smith (1832–1903)

  „Domnul a venit, S-a înfățișat și l-a chemat ca și în celelalte dăți: «Samuele, Samuele!» Și Samuel a răspuns: «Vorbește, căci robul Tău ascultă.»” (1 Samuel 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Unul dintre tinerii pionieri ai mișcării adventiste a fost Uriah Smith. El avea 12 ani în timpul Marii Dezamăgiri din 1844. La vârsta de 20 de ani a înțeles adevărul despre Sabat, la 21 de ani s-a alăturat surorii sale la biroul publicației Review din Rochester, iar la 23 de ani era deja editorul revistei The Review and Herald (astăzi Adventist Review). La început s-a confruntat cu multe probleme financiare, dar a condus totul atât de bine, încât revista The Review and Herald a devenit tot mai cunoscută. Pe lângă editare, tânărul Uriah Smith s-a ocupat și de corectare, administrare și contabilitate timp de mai mulți ani. Mai târziu a ajuns secretarul Conferinței Generale, însă el este cunoscut în mod deosebit ca fiind cel mai eminent cercetător adventist al profețiilor din Daniel și Apocalipsa. Pe lângă aceasta, era o persoană extrem de talentată și în alte domenii, remarcându-se printre contemporani și ca poet, scriitor de imnuri, inventator și sculptor.

  Uriah Smith este o pildă pentru noi astăzi cu privire la studiul aprofundat al Cuvântului lui Dumnezeu. El a început să slujească încă din tinerețe pentru vestirea Evangheliei. Noi cum am putea să-i motivăm pe tinerii bisericii să se angajeze în studiul și răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu cu același zel?

  Doamne, păzește-i astăzi pe slujitorii Tăi atunci când dau mărturie despre Tine!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru tinerii din proiectul Student Valdenz! Gândește-te la o modalitate de a-i susține în această nobilă lucrare!

  Alexandru Țopârlan Dobrin
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....