Annie Smith (1828–1855)

  „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul.” (Psalmii 23:1-3)

  Ascultă ediția audio aici.

  La vârsta de 10 ani, Annie și-a predat inima lui Isus și s-a alăturat grupului de credincioși adventiști. După Marea Dezamăgire de la 22 octombrie 1844, Annie și Uriah Smith, fratele ei, și-au pierdut interesul față de speranța revenirii lui Hristos și s-au întors la studiile lor. Din fericire, rugăciunile mamei ei și predicile lui Joseph Bates au ajutat-o să accepte din nou mesajul adventist. Până în acel moment, speranța și, în același timp, ambiția ei a fost să devină profesoară. Dar, după ce a acceptat mesajul adventist, toate ambițiile ei s-au schimbat. În loc să accepte un loc de profesoară pe un salariu foarte bun, ea s-a oferit voluntară să îl ajute pe James White la editarea revistei The Review and Herald, fără a primi salariu, ci doar cazare și masă. Într-o dare de seamă, ea scria următoarele: „Sunt încrezătoare că am renunțat la tot pentru a-L urma pe Miel oriunde mă va conduce El. Pământul și-a pierdut cu totul atracțiile sale. Speranța, bucuria și pasiunile mele sunt îndreptate spre lucrurile de sus, divine” (The Review and Herald, II, nr. 7, 25 noiembrie 1851, p. 52).

  În anul 1855, tuberculoza i-a scurtat viața. Cu o zi înainte de a muri, ea a scris prefața la poemul Căminul de aici și căminul din cer, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care i-o încredințase aici, dar întorcându-și ochii spre cer.

  Chiar dacă Annie a avut o viață scurtă, influența ei a dăinuit, în special prin imnurile scrise de ea și prin fratele ei, Uriah, pe care experiența ei l-a ajutat să vină la Domnul, la sfârșitul anului 1852.

  Doamne, ajută-mă să îmi cresc copiii astfel încât să Te cunoască pe Tine și să iubească lucrarea Ta!

  Provocare:

  Încurajează astăzi un copil să își predea viața lui Isus! Gândește-te la o modalitate în care îl poți implica în activitatea ta de la biserică!

  Daniel Toma
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...