Annie Smith (1828–1855)

  „Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. El mă paște în pășuni verzi și mă duce la ape de odihnă; îmi înviorează sufletul.” (Psalmii 23:1-3)

  Ascultă ediția audio aici.

  La vârsta de 10 ani, Annie și-a predat inima lui Isus și s-a alăturat grupului de credincioși adventiști. După Marea Dezamăgire de la 22 octombrie 1844, Annie și Uriah Smith, fratele ei, și-au pierdut interesul față de speranța revenirii lui Hristos și s-au întors la studiile lor. Din fericire, rugăciunile mamei ei și predicile lui Joseph Bates au ajutat-o să accepte din nou mesajul adventist. Până în acel moment, speranța și, în același timp, ambiția ei a fost să devină profesoară. Dar, după ce a acceptat mesajul adventist, toate ambițiile ei s-au schimbat. În loc să accepte un loc de profesoară pe un salariu foarte bun, ea s-a oferit voluntară să îl ajute pe James White la editarea revistei The Review and Herald, fără a primi salariu, ci doar cazare și masă. Într-o dare de seamă, ea scria următoarele: „Sunt încrezătoare că am renunțat la tot pentru a-L urma pe Miel oriunde mă va conduce El. Pământul și-a pierdut cu totul atracțiile sale. Speranța, bucuria și pasiunile mele sunt îndreptate spre lucrurile de sus, divine” (The Review and Herald, II, nr. 7, 25 noiembrie 1851, p. 52).

  În anul 1855, tuberculoza i-a scurtat viața. Cu o zi înainte de a muri, ea a scris prefața la poemul Căminul de aici și căminul din cer, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru lucrarea pe care i-o încredințase aici, dar întorcându-și ochii spre cer.

  Chiar dacă Annie a avut o viață scurtă, influența ei a dăinuit, în special prin imnurile scrise de ea și prin fratele ei, Uriah, pe care experiența ei l-a ajutat să vină la Domnul, la sfârșitul anului 1852.

  Doamne, ajută-mă să îmi cresc copiii astfel încât să Te cunoască pe Tine și să iubească lucrarea Ta!

  Provocare:

  Încurajează astăzi un copil să își predea viața lui Isus! Gândește-te la o modalitate în care îl poți implica în activitatea ta de la biserică!

  Daniel Toma
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...