Articolul precedent„Akik az Ő nevében hisznek”
  Articolul următorCel mai bun medicament

  John N. Andrews (1829–1883)

  „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  John N. Andrews s-a născut la 22 iulie 1829 în localitatea East Poland, Maine. A renunțat la școală la vârsta de 11 ani și și-a continuat studiile pe cont propriu. Se spune că vorbea fluent șapte limbi și putea să recite Noul Testament din memorie. La doar 16 ani, John Andrews a acceptat adevărul despre Sabat după ce a citit o broșură scrisă de T. M. Preble, fapt care avea să îi schimbe viața pentru totdeauna. A fost căsătorit cu Angeline și împreună au avut patru copii.

  A devenit prieten cu soții White și, în scurt timp, a început să scrie și să îmbogățească literatura adventistă. A fost ales în comitetul editorial al primei tipografii adventiste, scriind nenumărate articole despre istoria și păzirea Sabatului, precum și despre zecime și alte subiecte importante. La vârsta de 23 de ani a fost hirotonit pastor adventist. A fost ales președinte al Conferinței Generale în anul 1867, fiind al treilea președinte al Bisericii Adventiste.

  Însă motivul pentru care este cel mai cunoscut în rândurile Bisericii Adventiste este acela că el a fost primul misionar internațional al bisericii. A fost trimis în Europa de către Comitetul Conferinței Generale pentru a duce mai departe Evanghelia și mesajul adventist. Atunci când a plecat spre Europa pentru a deschide un centru de misiune în Elveția, Ellen White a trimis împreună cu el o scrisoare de recomandare în care scria: „Vi-l trimitem pe cel mai capabil dintre noi” (5MR, p. 436). John Andrews și-a petrecut restul vieții fiind implicat activ în lucrare misionară și scriind articole și alte materiale importante pentru răspândirea Evangheliei în Europa.

  Roagă-te astăzi pentru misionarii adventiști din lumea întreagă!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la o modalitate prin care poți ajuta un proiect de misiune externă al bisericii!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...