Articolul precedent„Akik az Ő nevében hisznek”
  Articolul următorCel mai bun medicament

  John N. Andrews (1829–1883)

  „Duceți-vă în toată lumea și propovăduiți Evanghelia la orice făptură.” (Marcu 16:15)

  Ascultă ediția audio aici.

  John N. Andrews s-a născut la 22 iulie 1829 în localitatea East Poland, Maine. A renunțat la școală la vârsta de 11 ani și și-a continuat studiile pe cont propriu. Se spune că vorbea fluent șapte limbi și putea să recite Noul Testament din memorie. La doar 16 ani, John Andrews a acceptat adevărul despre Sabat după ce a citit o broșură scrisă de T. M. Preble, fapt care avea să îi schimbe viața pentru totdeauna. A fost căsătorit cu Angeline și împreună au avut patru copii.

  A devenit prieten cu soții White și, în scurt timp, a început să scrie și să îmbogățească literatura adventistă. A fost ales în comitetul editorial al primei tipografii adventiste, scriind nenumărate articole despre istoria și păzirea Sabatului, precum și despre zecime și alte subiecte importante. La vârsta de 23 de ani a fost hirotonit pastor adventist. A fost ales președinte al Conferinței Generale în anul 1867, fiind al treilea președinte al Bisericii Adventiste.

  Însă motivul pentru care este cel mai cunoscut în rândurile Bisericii Adventiste este acela că el a fost primul misionar internațional al bisericii. A fost trimis în Europa de către Comitetul Conferinței Generale pentru a duce mai departe Evanghelia și mesajul adventist. Atunci când a plecat spre Europa pentru a deschide un centru de misiune în Elveția, Ellen White a trimis împreună cu el o scrisoare de recomandare în care scria: „Vi-l trimitem pe cel mai capabil dintre noi” (5MR, p. 436). John Andrews și-a petrecut restul vieții fiind implicat activ în lucrare misionară și scriind articole și alte materiale importante pentru răspândirea Evangheliei în Europa.

  Roagă-te astăzi pentru misionarii adventiști din lumea întreagă!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la o modalitate prin care poți ajuta un proiect de misiune externă al bisericii!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...