Goodloe H. Bell (1832–1899)

  „Fiule, să nu se depărteze învățăturile acestea de ochii tăi: păstrează înțelepciunea și chibzuința!” (Proverbele 3:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Goodloe H. Bell s-a născut în Watertown, New York, în anul 1832, fiind cel mai mare dintre cei doisprezece copii ai familiei Bell. Din Watertown s-a mutat împreună cu părinții în Ottawa, Michigan. Aici a lucrat atât la ferma familiei, cât și ca învățător și inspector în școlile din Grand Rapids, începând din anii 1854 până în 1860. Moartea soției și problemele severe de sănătate l-au adus la Institutul de Reformă a Sănătății din Battle Creek, Michigan, în anul 1866. Aici a făcut cunoștință cu Biserica Adventistă și, după numai un an, în 1867, L-a acceptat pe Isus ca Mântuitor personal și s-a botezat, acceptând credința adventistă.

  După însănătoșire, a acceptat un post de învățător la Școala Adventistă din Battle Creek. În scurt timp a devenit editorul materialelor pentru instructorii de tineret, slujind apoi ca administrator al Școlii de Sabat de la Battle Creek, trezorier al Conferinței Generale, iar mai apoi director al Institutului de Sănătate.

  Ellen White scria la un moment dat că „se așteaptă mai mult de la fratele Bell decât se poate aștepta în mod rezonabil de la orice altă persoană” (TCBC, p. 8). Chiar dacă a slujit în mai multe departamente, Goodloe H. Bell și-a dedicat întreaga viață, până la moartea sa, în 1899, slujirii și învățării tinerilor bisericii. Mulți dintre studenții lui au mărturisit că slujirea lui Bell i-a influențat pozitiv, iar Ellen White scria despre el: „El mi-a fost prezentat ca o lumânare din care au fost aprinse multe alte lumânări” (TBCC, p. 31).

  Roagă-te astăzi pentru sistemul de educație al bisericii, care este unul dintre cele mai eficiente mijloace misionare pe care le avem la dispoziție!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la cei care ți-au fost profesori sau îndrumători! Caută o modalitate prin care să le mulțumești!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...