Goodloe H. Bell (1832–1899)

  „Fiule, să nu se depărteze învățăturile acestea de ochii tăi: păstrează înțelepciunea și chibzuința!” (Proverbele 3:21)

  Ascultă ediția audio aici.

  Goodloe H. Bell s-a născut în Watertown, New York, în anul 1832, fiind cel mai mare dintre cei doisprezece copii ai familiei Bell. Din Watertown s-a mutat împreună cu părinții în Ottawa, Michigan. Aici a lucrat atât la ferma familiei, cât și ca învățător și inspector în școlile din Grand Rapids, începând din anii 1854 până în 1860. Moartea soției și problemele severe de sănătate l-au adus la Institutul de Reformă a Sănătății din Battle Creek, Michigan, în anul 1866. Aici a făcut cunoștință cu Biserica Adventistă și, după numai un an, în 1867, L-a acceptat pe Isus ca Mântuitor personal și s-a botezat, acceptând credința adventistă.

  După însănătoșire, a acceptat un post de învățător la Școala Adventistă din Battle Creek. În scurt timp a devenit editorul materialelor pentru instructorii de tineret, slujind apoi ca administrator al Școlii de Sabat de la Battle Creek, trezorier al Conferinței Generale, iar mai apoi director al Institutului de Sănătate.

  Ellen White scria la un moment dat că „se așteaptă mai mult de la fratele Bell decât se poate aștepta în mod rezonabil de la orice altă persoană” (TCBC, p. 8). Chiar dacă a slujit în mai multe departamente, Goodloe H. Bell și-a dedicat întreaga viață, până la moartea sa, în 1899, slujirii și învățării tinerilor bisericii. Mulți dintre studenții lui au mărturisit că slujirea lui Bell i-a influențat pozitiv, iar Ellen White scria despre el: „El mi-a fost prezentat ca o lumânare din care au fost aprinse multe alte lumânări” (TBCC, p. 31).

  Roagă-te astăzi pentru sistemul de educație al bisericii, care este unul dintre cele mai eficiente mijloace misionare pe care le avem la dispoziție!

  Provocare:

  Gândește-te astăzi la cei care ți-au fost profesori sau îndrumători! Caută o modalitate prin care să le mulțumești!

  Csiki Csaba Ioan
  Conferința Transilvania de Sud

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...