Articolul precedentA rossz szokások legyőzése
  Articolul următorDependența de bani

  Mica mărgea albastră

  „Care om dintre voi, dacă are o sută de oi și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci și nouă pe islaz și se duce după cea pierdută, până când o găsește?” (Luca 15:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  La data de 14 februarie 1990, Carl Sagan fotografia pământul de pe sonda spațială Voyager 1, de la distanța record de șase miliarde de kilometri. Mișcat de această experiență, patru ani mai târziu, în cartea Un palid punct albastru, consemna:

  „Uitați-vă la acest punctuleț! Este aici. Este căminul nostru. Suntem noi. Toți cei pe care îi iubești, pe care îi cunoști sau despre care ai auzit vreodată, toți oamenii care au existat vreodată și-au trăit viața aici. Toate bucuriile și suferințele, mii de religii, ideologii și doctrine economice, fiecare vânător și fiecare căutător de hrană, fiecare erou și fiecare laș, fiecare rege și fiecare țăran, fiecare cuplu tânăr îndrăgostit, fiecare mamă și fiecare tată, fiecare copil plin de speranță, fiecare inventator și explorator, fiecare învățător de moravuri, fiecare politician corupt, fiecare superstar, fiecare lider suprem, fiecare sfânt și fiecare păcătos din istoria speciei noastre au trăit aici, pe un fir de praf suspendat într-o rază de soare. […] Gândiți-vă la cruzimile fără margini înfăptuite de locuitorii unui colț al acestui pixel asupra locuitorilor greu de distins dintr-un alt colț, la cât de dese sunt neînțelegerile dintre ei, la cât de nerăbdători sunt să se ucidă unii pe alții, la cât de pătimașă este ura lor! Atitudinile noastre afectate, închipuita importanță pe care ne-o dăm, iluzia că ocupăm o poziție privilegiată în univers sunt contestate de acest punct de lumină ștearsă” (Carl Sagan, Pale Blue Dot. A Vision of the Human Future in Space, Ballantine Books, New York, 1997, pp. 6–7).

  Prin oaia pierdută, Hristos reprezenta această mică lume căzută în păcat (PDH, p. 137). Privește cât de mult a coborât Hristos pentru a ajunge până la tine! „Tinerii au nevoie să păstreze mereu înaintea lor calea pe care a urmat-o Hristos. […] Gândiți-vă la ce a renunțat Hristos când a părăsit curțile cerești și tronul împărătesc pentru a-Și da viața, o jertfă zilnică pentru oameni” (SPT, pp. 11–12).

  Roagă-te pentru tinerii mai greu de tolerat!

  Provocare:

  Coboară la nivelul tinerilor!

  Ionuț Pop-Coman
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.