Articolul precedentA rossz szokások legyőzése
  Articolul următorDependența de bani

  Mica mărgea albastră

  „Care om dintre voi, dacă are o sută de oi și pierde pe una din ele, nu lasă pe celelalte nouăzeci și nouă pe islaz și se duce după cea pierdută, până când o găsește?” (Luca 15:4)

  Ascultă ediția audio aici.

  La data de 14 februarie 1990, Carl Sagan fotografia pământul de pe sonda spațială Voyager 1, de la distanța record de șase miliarde de kilometri. Mișcat de această experiență, patru ani mai târziu, în cartea Un palid punct albastru, consemna:

  „Uitați-vă la acest punctuleț! Este aici. Este căminul nostru. Suntem noi. Toți cei pe care îi iubești, pe care îi cunoști sau despre care ai auzit vreodată, toți oamenii care au existat vreodată și-au trăit viața aici. Toate bucuriile și suferințele, mii de religii, ideologii și doctrine economice, fiecare vânător și fiecare căutător de hrană, fiecare erou și fiecare laș, fiecare rege și fiecare țăran, fiecare cuplu tânăr îndrăgostit, fiecare mamă și fiecare tată, fiecare copil plin de speranță, fiecare inventator și explorator, fiecare învățător de moravuri, fiecare politician corupt, fiecare superstar, fiecare lider suprem, fiecare sfânt și fiecare păcătos din istoria speciei noastre au trăit aici, pe un fir de praf suspendat într-o rază de soare. […] Gândiți-vă la cruzimile fără margini înfăptuite de locuitorii unui colț al acestui pixel asupra locuitorilor greu de distins dintr-un alt colț, la cât de dese sunt neînțelegerile dintre ei, la cât de nerăbdători sunt să se ucidă unii pe alții, la cât de pătimașă este ura lor! Atitudinile noastre afectate, închipuita importanță pe care ne-o dăm, iluzia că ocupăm o poziție privilegiată în univers sunt contestate de acest punct de lumină ștearsă” (Carl Sagan, Pale Blue Dot. A Vision of the Human Future in Space, Ballantine Books, New York, 1997, pp. 6–7).

  Prin oaia pierdută, Hristos reprezenta această mică lume căzută în păcat (PDH, p. 137). Privește cât de mult a coborât Hristos pentru a ajunge până la tine! „Tinerii au nevoie să păstreze mereu înaintea lor calea pe care a urmat-o Hristos. […] Gândiți-vă la ce a renunțat Hristos când a părăsit curțile cerești și tronul împărătesc pentru a-Și da viața, o jertfă zilnică pentru oameni” (SPT, pp. 11–12).

  Roagă-te pentru tinerii mai greu de tolerat!

  Provocare:

  Coboară la nivelul tinerilor!

  Ionuț Pop-Coman
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...