Adevărata măreție

  „Oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru.” (Matei 20:26)

  Ascultă ediția audio aici.

  În secolul al XV-lea, o familie săracă era binecuvântată cu optsprezece copii. În ciuda condiției lor nevoiașe, doi dintre copii erau extrem de talentați. Însă numai unul dintre ei putea merge la studii. Prin urmare, cei doi stabilesc un pact: vor da cu banul, iar cel care va pierde va munci la mină pentru a plăti studiile de pictură ale celuilalt.

  Albrecht Dürer, după patru ani remarcabili, reîntors în familie, s-a ridicat în capul mesei pentru a ține un toast. Cuvintele de încheiere au fost:

  — Și acum, cel mai binecuvântat frate al meu, acum e rândul tău. Acum te poți duce să-ți urmezi visul și eu voi avea grijă de tine!

  Toate capetele s-au întors cu nerăbdare spre celălalt capăt al mesei, unde stătea fratele lui, care, printre lacrimi, ținându-și mâinile aproape de obrazul drept, a spus blând:

  — Nu, frate, nu pot să merg… Uite ce au făcut cei patru ani de muncă în mină mâinilor mele! Oasele de la fiecare deget au fost strivite cel puțin o dată, iar în ultimul timp sufăr de artrită, care mi-a afectat atât de rău mâna dreaptă, încât nu pot nici măcar să țin paharul pentru a toasta cu tine…, cu atât mai puțin să fac linii delicate pe pânză cu pensula sau creionul. Nu, frate, pentru mine e prea târziu…

  Într-o zi, Albrecht i-a pictat fratelui său mâinile muncite cu palmele și degetele subțiri îndreptate spre cer. „Mâini în rugăciune”, acest tribut al iubirii, ne amintește că nimeni, absolut nimeni, nu reușeste singur în viață.

  Privind realizările celor doi, care dintre ei este „mai mare”?

  Fiecare dorește să fie primul, să fie lăudat, să depășească pe altul. Încă de mici, facem eforturi disperate să fim în centrul atenției și, din păcate, nu ne lecuim de aceasta nici la bătrânețe. Isus însă dă o nouă definiție măreției (Matei 20:26). Vrei să fii primul? Slujește! Fii primul în iubire, moralitate, dărnicie, slujire! Oricine poate fi mare pentru că oricine poate sluji.

  Cere-I lui Dumnezeu ocazii pentru a sluji alături de liderii locali!

  Provocare:

  Strânge mâinile prea trudite ale acelor persoane care se preocupă de tine! Slujește și tu!

  Ionuț Pop-Coman
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...