Un altfel de necrolog

  „Căci am fost flămând și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-ați dat de băut; am fost străin și M-ați primit; am fost gol și M-ați îmbrăcat; am fost bolnav și ați venit să Mă vedeți; am fost în temniță și ați venit pe la Mine.” (Matei 25:35,36)

  Ascultă ediția audio aici.

  Din când în când, mă gândesc la propria mea înmormântare. Nu mă gândesc la ea într-un sens morbid. Din când în când, mă întreb ce aș vrea să se spună, așa că vă las discursul acesta.

  Dacă vreunul din voi o să fie prezent când o să-mi vină ceasul, să știți că nu vreau o înmormântare lungă. Și dacă alegeți pe cineva să rostească necrologul, spuneți-i să nu vorbească prea mult! Spuneți-i să nu menționeze că am un Premiu Nobel pentru Pace – acesta nu este important! Spuneți-i să nu menționeze că am trei sute sau patru sute de alte premii – acestea nu sunt importante! […]

  Mi-ar plăcea ca, în acea zi, cineva să spună că Martin Luther King Jr. a încercat să își dea viața în folosul altora. Mi-ar plăcea ca, în acea zi, cineva să spună că Martin Luther King Jr. a încercat să iubească pe cineva.

  […] Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că am încercat să-i hrănesc pe cei flămânzi. Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că în viața mea am încercat să-i îmbrac pe cei fără haine. Vreau ca în ziua aceea să puteți spune că în viața mea am încercat să-i vizitez pe cei închiși. […]

  Dacă vreți, da, spuneți că am fost un militant pentru dreptate! Spuneți că am fost un militant pentru pace! Spuneți că am fost un militant pentru neprihănire! Și toate celelalte lucruri superficiale nu vor mai conta.

  Nu voi avea bani pe care să îi las în urmă. Dar vreau să las în urmă o viață plinăde dedicare. Aceasta este tot ce vreau să spun.

  Dacă pot un om s-ajut atât cât trăiesc,
  Dacă pot cu vorba mea să-l înveselesc,
  Dacă pot pe drumul drept să-l statornicesc,
  Atunci viața mea nu va fi în zadar”

  (Martin Luther King Jr., „The Drum Major Instinct”, predică ținută la 4 februarie 1968 în Biserica Baptistă Ebenezer din Atlanta, disponibilă la: https://kinginstitute.stanford.edu/king-papers/documents/drummajor-instinct-sermon-delivered-ebenezer-baptist-church).

  Roagă-te pentru tinerii dedicați!

  Provocare:

  Nu trăi degeaba! Slujește!

  Ionuț Pop-Coman
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....