Articolul precedentSohasem kérkedhetünk
  Articolul următorDependenţa de social media

  Prilej de schimbare

  „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” (Ioan 3:16)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cândva în jurul anilor ’70, revista Revue Adventiste [„Curierul adventist”] publica următoarea întâmplare:

  În 1947, în Brazilia, o femeie rămasă de două luni văduvă moare la naștere, lăsând în urmă doi gemeni. Juan a fost adoptat de familia Frias, iar Armando, de familia Escalantes, o familie bogată.

  În familia Frias, marginalizat și respins, Juan ajunge delincvent. Oscilând între pușcărie și libertate, la vârsta de 26 de ani, Juan comite un lucru teribil: răpește doi copii, de 3 și 5 ani, sperând să obțină o recompensă de 20 000 de dolari, apoi îi ucide. În acest timp, Armando ajunsese un tânăr bogat, cu înaltă educație. Într-o zi, privește prima pagină a ziarului Jornal do Brasil [„Jurnalul Braziliei”] și încremenește. Era chiar poza lui! Înfrigurat, află mai târziu că Juan era fratele lui. Zdrobit, după trei săptămâni, face un plan și, prin relațiile pe care le are tatăl său, vrea să ajungă la fratele său întemnițat și să-i propună… un schimb. Armando obține aprobarea pentru un număr de opt vizite. Vizită după vizită, Armando îi vorbește cu duioșie, pentru ca, spre final, să își dezvăluie planul. Când aude acest plan, Juan plânge ca un copil. Nu vrea să accepte! După mari stăruințe, Juan acceptă să își pună hainele și peruca fratelui său. Înainte de despărțire, Armando îi spune:

  — Adu-ți aminte că, de-acum, tu nu mai trăiești viața ta, ci viața mea! Să nu uiți că un altul care să moară pentru tine nu mai există! Trăiește demn de iubirea mea!

  După două săptămâni, la 28 iulie 1973, în sala ticsită a tribunalului din Rio Grande, juriul anunță sentința lui „Juan Frias”: moarte prin spânzurare. Undeva în sală, un tânăr elegant se frânge de emoție – a primit un dar nemeritat.

  Prin analogie, acest caz real vorbește despre jertfa Domnului Hristos pentru tine. Oferta aceasta îți este adresată și ție astăzi. Vei accepta schimbul?

  Roagă-te pentru tinerii care au un trecut tumultuos!

  Provocare:

  Trăiește demn viața nouă primită în dar!

  Ionuț Pop-Coman
  Conferința Transilvania de Nord

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....