Articolul precedentA valódi megtérés
  Articolul următorPornografia

  Iubirea bate frica (II)

  „Ți-am auzit glasul în grădină și mi-a fost frică, pentru că eram gol, și m-am ascuns.” (Geneza 3:10)

  Ascultă ediția audio aici.

  Primul gust pe care l-a avut fructul oprit a fost frica…, frica și simțământul de gol lăuntric. De atunci și până astăzi, când un copil al lui Adam comite un păcat, gustă frica, iar golul din inimă i se mărește. Există ceva care poate vindeca o astfel de viață?

  Mihaela, o tânără soție, a rămas însărcinată, dar la scurt timp, în urma unui examen medical de rutină, a primit vestea teribilă că este suspectă de cancer. Cancerul a fost descoperit în faza în care putea fi învins. Dar Mihaela trebuia să renunțe imediat la sarcină. Cei doi tineri părinți, Mihaela și soțul, au trecut prin furtuna vieții lor. Mihaela a decis: copilul va trăi. La opt luni de sarcină, Mihaela slăbise până la limita existenței. Copilul trebuia născut urgent, prin cezariană. După operație, cu ultimele forțe, mama a cerut să vadă copilul. Copilul i-a fost dat mamei – o fetiță sănătoasă. Apoi, la scurt timp, mama a adormit somnul de care se tem toți copiii lui Adam. Dar este ceva ce ne mișcă în astfel de povești autentice de viață: spiritul de sacrificiu.

  Ce legătură are povestea asta cu istoria genezei? Ei bine, Adam a încercat să își acopere goliciunea cu frunze de smochin, însă golul a rămas, pentru că omul nu poate confecționa, inventa sau crea nimic care să îndepărteze frica sau golul existenței sale. Atunci, Dumnezeu a luat un miel, l-a înjunghiat și din pielea mielului a făcut haine pentru primii oameni. Actul acela în care omul era îmbrăcat în piele de miel inocent a devenit singurul gest salvator pentru umanitate. În realitate, sacrificiul lui Dumnezeu prin Isus Hristos este gloria care ne poate acoperi golul din suflet. În dragoste nu este frică pentru că iubirea o bate. E mai tare.

  Doamne, umple-mi Tu viața cu iubirea Ta!

  Provocare:

  Ia-ți timp să stai prin credință în fața crucii și lasă-te îmbrăcat de Dumnezeu! Atunci vei înceta să mai fii gol.

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.