Articolul precedentIsten népének megszentelődése
    Articolul următorJocurile de noroc

    Risipă de iubire (I)

    „Nu după multe zile, fiul cel mai tânăr a strâns totul și a plecat într-o țară depărtată, unde și-a risipit averea, ducând o viață destrăbălată.” (Luca 15:13)

    Ascultă ediția audio aici.

    O poveste evreiască spune că un rabin pe nume Eisek ben Jekel, din Cracovia, a avut un vis în care era îndemnat să meargă în Praga pentru că acolo, sub podul care duce la palatul regal, trebuia să caute o comoară. Rabinul a ignorat visul, însă visul a revenit și mai insistent, până când rabinul a cedat și a plecat în căutarea comorii. Ajungând la locul cu pricina, chiar sub podul din apropierea palatului din Praga, rabinul a observat că locul este păzit de gardieni. Evident, nu avea nicio șansă să sape în locul acela după comoară. Descurajat și totodată dezamăgit pentru că dăduse crezare unui vis, se pregătea să plece, când un gardian l-a oprit și i-a cerut socoteală pentru prezența sa acolo. Fără să se ascundă, rabinul i-a spus gardianului toată povestea cu visul. Gardianul a izbucnit într-un râs ironic și i-a spus:

    — Și eu am avut astfel de vise și, dacă le-aș fi dat crezare, acum mi-aș fi pierdut timpul căutând prin Cracovia casa unui rabin, Eisek ben Jekel parcă. Undeva sub soba lui din dormitor, ar fi ascunsă o comoară.

    Rabinul nu și-a putut ascunde uimirea și îndată, fără prea multe explicații, a rupt-o la fugă. A ajuns acasă și, spre mirarea tuturor din casă, a început să sape sub soba din dormitor.

    Povestea spune că acolo ar fi găsit o comoară și cu acei bani ar fi construit o școală.

    Morala e simplă și li se potrivește multora dintre noi. Căutăm comori și suntem gata să înconjurăm pământul pentru ele. Însă de cele mai multe ori comoara e chiar aici, lângă noi, aproape. Fiul risipitor a mers într-o țară îndepărtată să caute comoara pentru ca apoi să înțeleagă că iubirea tatălui era cea mai prețioasă comoară și se afla lângă el.

    Doamne, astăzi, ca un fiu risipitor, mă întorc la Tine!

    Provocare:

    Fii atent la comorile din jurul tău! Ar fi păcat să faci un ocol pentru ele când ele se află chiar foarte aproape.

    Ovidiu Băluță
    Conferința Oltenia

    Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
    Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

    Din aceeași categorie

    Sfânt al lui Israel

    Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

    Centru al tuturor bunătăților

    Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

    Medic divin

    Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

    Luceafăr strălucitor de dimineață

    Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

    Publicate astăzi

    Picaj

    Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

    Un ucenic al lui Isus

    Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

    Sfânt al lui Israel

    Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

    A lélek kardja

    „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

    Rugaciunea

    ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...