Articolul precedentHangozzék fel a figyelmeztetés!
  Articolul următorBăuturile alcoolice

  Risipă de iubire (II)

  „Iată, eu îți slujesc ca un rob de atâția ani și niciodată nu ți-am călcat porunca și mie niciodată nu mi-ai dat măcar un ied să mă veselesc cu prietenii mei.” (Luca 15:29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fiecare dintre noi risipește. Fiul cel mai tânăr, într-un pariu pus pe promisiunile hedonismului, a risipit tot ce avea. A cheltuit dragostea tatălui și averea lui pe plăcerile clipei. Fiul cel mare în schimb a rămas acasă, cuminte. Însă cumințenia lui era cel puțin nefericită și formală. Fiul cel mare este tipul de creștin care nu a priceput tocmai esența creștinismului. A înțeles textele, a priceput doctrinele, a pătruns profețiile, a respectat îndatoririle, însă totul într-o formă inertă. Ca un mort cosmetizat, dar fără viață. Esențialul în Hristos este să iubești; în aceasta se cuprind toate. Fratele cel mare este acru, mereu nemulțumit, gustă criticile și se bucură de ele, murmură, bombăne, are mâinile încrucișate, este neînduplecat…

  Stau să mă gândesc a cui risipă este mai mare. Într-un sens anume, poate că fratele cel mare risipește mai mult averea tatălui. Cum poți spune că Îl iubești pe Dumnezeu, că Îi ești loial, că nu ai părăsit Casa lui Dumnezeu și, în același timp, să nu poți ierta, să nu poți fi bun sau să nu ai răbdare cu fratele tău?

  În timp ce alerga pe peron pentru a prinde trenul aflat deja în mișcare, Ghandi a scăpat un papuc, dar a reușit să urce. Atunci, repede, s-a descălțat și de al doilea papuc și l-a aruncat pe peron. Nelămurit, un om care asistase la gestul său l-a întrebat de ce a făcut asta. Răspunsul a venit imediat:

  — Cine va găsi primul papuc măcar să se bucure de întreaga pereche.

  Iubirea este proaspătă, inovatoare, caută binele în ceilalți, îi consolează, le oferă siguranță. Săracul tată! A avut doi fii, amândoi risipitori…

  Doamne, astăzi mă rog pentru cei apropiați care sunt fii risipitori!

  Provocare:

  Pentru azi poate este necesară o analiză proprie. Ești fratele cel mare sau fiul risipitor? Ce poți face pentru a te întoarce acasă?

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...