Articolul precedentHangozzék fel a figyelmeztetés!
  Articolul următorBăuturile alcoolice

  Risipă de iubire (II)

  „Iată, eu îți slujesc ca un rob de atâția ani și niciodată nu ți-am călcat porunca și mie niciodată nu mi-ai dat măcar un ied să mă veselesc cu prietenii mei.” (Luca 15:29)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fiecare dintre noi risipește. Fiul cel mai tânăr, într-un pariu pus pe promisiunile hedonismului, a risipit tot ce avea. A cheltuit dragostea tatălui și averea lui pe plăcerile clipei. Fiul cel mare în schimb a rămas acasă, cuminte. Însă cumințenia lui era cel puțin nefericită și formală. Fiul cel mare este tipul de creștin care nu a priceput tocmai esența creștinismului. A înțeles textele, a priceput doctrinele, a pătruns profețiile, a respectat îndatoririle, însă totul într-o formă inertă. Ca un mort cosmetizat, dar fără viață. Esențialul în Hristos este să iubești; în aceasta se cuprind toate. Fratele cel mare este acru, mereu nemulțumit, gustă criticile și se bucură de ele, murmură, bombăne, are mâinile încrucișate, este neînduplecat…

  Stau să mă gândesc a cui risipă este mai mare. Într-un sens anume, poate că fratele cel mare risipește mai mult averea tatălui. Cum poți spune că Îl iubești pe Dumnezeu, că Îi ești loial, că nu ai părăsit Casa lui Dumnezeu și, în același timp, să nu poți ierta, să nu poți fi bun sau să nu ai răbdare cu fratele tău?

  În timp ce alerga pe peron pentru a prinde trenul aflat deja în mișcare, Ghandi a scăpat un papuc, dar a reușit să urce. Atunci, repede, s-a descălțat și de al doilea papuc și l-a aruncat pe peron. Nelămurit, un om care asistase la gestul său l-a întrebat de ce a făcut asta. Răspunsul a venit imediat:

  — Cine va găsi primul papuc măcar să se bucure de întreaga pereche.

  Iubirea este proaspătă, inovatoare, caută binele în ceilalți, îi consolează, le oferă siguranță. Săracul tată! A avut doi fii, amândoi risipitori…

  Doamne, astăzi mă rog pentru cei apropiați care sunt fii risipitori!

  Provocare:

  Pentru azi poate este necesară o analiză proprie. Ești fratele cel mare sau fiul risipitor? Ce poți face pentru a te întoarce acasă?

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...