Articolul precedentItt a felkészülés ideje
  Articolul următorPresiunea socială

  Risipă de iubire (III)

  „Trebuia să ne veselim și să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort și a înviat, era pierdut și a fost găsit.” (Luca 15:32)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cea mai mare risipă o face totuși tatăl. Dacă cei doi fii risipesc averi, ocazii, timp, șanse, chemări, tatăl continuă să își risipească necondiționat iubirea.

  În povestea aceasta biblică se vede lămurit că Dumnezeu nu are porții limitate de iubire pentru oameni. Ioan spune că prin Isus Dumnezeu le-a dat oamenilor „har după har” (Ioan 1:16). Har fără limită, har continuu. De fapt, Biblia nu spune că Dumnezeu are dragoste, ci că El este dragoste. Când ai dragoste, este posibil ca ea să se termine. Dar Dumnezeu este dragoste, ceea ce înseamnă că dragostea Lui este într-o cantitate nelimitată. De aceea nu voi înțelege deplin risipa Tatălui. El este dragoste, nu are dragoste pentru că iubirea este natura Lui. Iar dacă Dumnezeu vrea să semănăm cu El și dacă iubirea este esența creștinismului, atunci cu siguranță Dumnezeu vrea mai mult decât să fim oameni care au iubire. Vrea să fim iubire! Adică izvor! Aceasta este o chestiune fundamentală!

  Până la urmă, cel mai curajos și mai miraculos lucru care ni se poate întâmpla este să ne întoarcem acasă la fel ca fiul risipitor. Atunci, Tatăl ne va trata ca pe Fiul Său, Isus. Aceasta este iubirea fără margini.

  Într-o zi, în clasă se aflau doi elevi noi. Profesorul i-a întrebat cum îi cheamă.

  După nume, erau frați.

  — Sunteți frați?

  — Da.

  — Păi, când v-ați născut?

  Anul și luna de naștere ale celor doi frați erau identice. Profesorul, nelămurit, a replicat:

  — Frați sunteți, gemeni nu păreți.

  Băieții i-au spus profesorului că unul dintre ei este înfiat.

  — Care din voi este acela?

  — Nici noi nu știm, i-au răspuns băieții. Tatăl nostru zice că a uitat care este cel înfiat…

  Iubirea cea mare a Tatălui ne va trata ca pe unicul Său Fiu. Ce bun e Dumnezeu!

  Provocare:

  Roagă-te astăzi pentru schimbarea inimii unui prieten apropiat!

  Ovidiu Băluță
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...