Articolul precedentIsten pecsétje
  Articolul următorToleranţa

  Tăria celor slabi

  „V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteți tari și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și ați biruit pe cel rău.” (1 Ioan 2:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  În 1879, Luther Warren și Harry Fenner (de 14 și, respectiv, 17 ani) erau doi tineri care se asemănau foarte mult cu adolescenții de astăzi. Ei au observat unele probleme din societatea în care trăiau și au văzut că aceste probleme existau chiar și în biserică. Acești băieți au înțeles repede că schimbarea nu putea veni din altă parte, astfel că au făcut un plan misionar pentru biserica și localitatea lor, Hazleton. Credința lor era atât de nouă, încât biserica abia formată nu organizase niciun program pentru copii sau tineri. Nu existau școli adventiste, cluburi de Exploratori sau societăți ale tineretului adventist.

  Pentru Luther, băiatul de 14 ani, acest moment a fost doar începutul unei cariere de slujire a tinerilor din biserică, întreaga lui viață dedicând-o lucrării cu tinerii. Deși nu a fost ales niciodată în mod oficial într-una dintre pozițiile de conducere ale bisericii, Luther Warren poate fi considerat primul lider al Departamentului de tineret din Biserica Adventistă.

  Credem sau nu, tinerii (și chiar adolescenți ca Luther și Harry) au jucat un rol important în formarea și organizarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Mulți dintre pionierii bisericii pe care astăzi îi vedem în fotografii cu favoriți și bărbi generoase nu erau la începutul formării bisericii decât niște simpli adolescenți sau tineri. Dar acest fapt nu a constituit o piedică în calea chemării lor de către Dumnezeu pentru o misiune atât de importantă cum este clădirea din temelii a unei biserici.

  Dumnezeu poate folosi și astăzi copii și tineri pe care îi credem de obicei slabi pentru unele dintre cele mai „tari” misiuni pentru această lume.

  Roagă-te astăzi pe nume pentru tinerii pe care îi cunoști și care vor să facă ceva pentru Dumnezeu!

  Provocare:

  Dumnezeu poate alege tineri entuziaști și sinceri care să lucreze pentru El. Trimite-le astăzi un SMS cu o încurajare adolescenților din comunitatea ta!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  Ronnie și domnișoara Prigorie

  Urmează să citești despre câteva dintre calitățile extraordinare pe care Dumnezeu vrea să le avem pentru a fi creștini de succes. Să Îi cerem înțelepciune ca să învățăm lecții de la ceea ce El a creat în natură. Să studiem păsările și să fim înțelepți!

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...