Articolul precedentIsten pecsétje
  Articolul următorToleranţa

  Tăria celor slabi

  „V-am scris, tinerilor, fiindcă sunteți tari și Cuvântul lui Dumnezeu rămâne în voi și ați biruit pe cel rău.” (1 Ioan 2:14)

  Ascultă ediția audio aici.

  În 1879, Luther Warren și Harry Fenner (de 14 și, respectiv, 17 ani) erau doi tineri care se asemănau foarte mult cu adolescenții de astăzi. Ei au observat unele probleme din societatea în care trăiau și au văzut că aceste probleme existau chiar și în biserică. Acești băieți au înțeles repede că schimbarea nu putea veni din altă parte, astfel că au făcut un plan misionar pentru biserica și localitatea lor, Hazleton. Credința lor era atât de nouă, încât biserica abia formată nu organizase niciun program pentru copii sau tineri. Nu existau școli adventiste, cluburi de Exploratori sau societăți ale tineretului adventist.

  Pentru Luther, băiatul de 14 ani, acest moment a fost doar începutul unei cariere de slujire a tinerilor din biserică, întreaga lui viață dedicând-o lucrării cu tinerii. Deși nu a fost ales niciodată în mod oficial într-una dintre pozițiile de conducere ale bisericii, Luther Warren poate fi considerat primul lider al Departamentului de tineret din Biserica Adventistă.

  Credem sau nu, tinerii (și chiar adolescenți ca Luther și Harry) au jucat un rol important în formarea și organizarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Mulți dintre pionierii bisericii pe care astăzi îi vedem în fotografii cu favoriți și bărbi generoase nu erau la începutul formării bisericii decât niște simpli adolescenți sau tineri. Dar acest fapt nu a constituit o piedică în calea chemării lor de către Dumnezeu pentru o misiune atât de importantă cum este clădirea din temelii a unei biserici.

  Dumnezeu poate folosi și astăzi copii și tineri pe care îi credem de obicei slabi pentru unele dintre cele mai „tari” misiuni pentru această lume.

  Roagă-te astăzi pe nume pentru tinerii pe care îi cunoști și care vor să facă ceva pentru Dumnezeu!

  Provocare:

  Dumnezeu poate alege tineri entuziaști și sinceri care să lucreze pentru El. Trimite-le astăzi un SMS cu o încurajare adolescenților din comunitatea ta!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...