Articolul precedentJel, amely megkülönbözteti Isten népét
  Articolul următorObsesia

  Întrebarea corectă

  „Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: «Scoală-te și unge-l, căci el este!»” (1 Samuel 16:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Se pot spune multe despre procesul de formare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și despre implicarea tinerilor în acest proces. În 1844, John Andrews avea 15 ani, Uriah și Anne Smith aveau 12 și, respectiv, 16 ani, James White avea 27 de ani, iar Ellen Harmon – doar 17. Numai „părintele Bates”, așa cum era numit Joseph Bates la cei 52 de ani ai săi, făcea notă discordantă. Vor putea acești tineri să dea naștere unei biserici mondiale și să pună bazele unei organizații care va promova Evanghelia, sănătatea și educația în fiecare colț al lumii? Răspunsul ar fi cu siguranță negativ, și asta pentru că întrebarea este greșită. Întrebarea corectă este aceasta: Va putea Dumnezeu să folosească acești copii și tineri pentru a-Și îndeplini lucrarea Lui? Faptul că fiecare dintre noi face parte din această biserică ne arată că răspunsul trebuie să fie în mod evident afirmativ.

  Privind la modul uimitor în care Dumnezeu s-a folosit de tineri în istoria biblică și cea recentă, este momentul să renunțăm la întrebări cum sunt cele pe care le-am auzit adesea în lucrarea mea: Cum se poate să punem niște copii să strângă colecta? Cum să-i lăsăm pe juniori să urce la amvon dacă nu sunt botezați?

  Când, în decembrie 1844, Dumnezeu i-a oferit unei fete de 17 ani viziunea despre călătoria către cer a poporului ales, nimeni nu intuia că această fată urma să primească până la sfârșitul vieții alte aproape două mii de viziuni prin care biserica nou-formată să fie mustrată sau încurajată. Cu atât mai mult astăzi este timpul să înțelegem că Dumnezeu are libertatea de a alege și a lucra prin cei care întrunesc criteriile și așteptările Sale, nu ale noastre. Chiar și printr-un copil cu părul bălai.

  Roagă-te pentru un spirit de înțelegere, răbdare și dragoste față de copiii din biserica ta! Cu siguranță au și ei un loc în planul lui Dumnezeu în aceste ultime zile ale istoriei.

  Provocare:

  Caută câteva fotografii din copilărie! Privește aceste fotografii și găsește ocaziile în care Dumnezeu te-a folosit pentru o anumită lucrare!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Limitele iertării

  Mărturisirea păcatelor unii altora este necesară numai între agresor şi victimă (Iacov 5:16). Atunci când rănim pe cineva şi îi producem durere şi lui Dumnezeu, trebuie să îi mărturisim Lui toate păcatele noastre pentru a primi iertare deplină.

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!