Articolul precedentJel, amely megkülönbözteti Isten népét
  Articolul următorObsesia

  Întrebarea corectă

  „Isai a trimis să-l aducă. Și el era cu păr bălai, cu ochi frumoși și față frumoasă. Domnul a zis lui Samuel: «Scoală-te și unge-l, căci el este!»” (1 Samuel 16:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Se pot spune multe despre procesul de formare a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și despre implicarea tinerilor în acest proces. În 1844, John Andrews avea 15 ani, Uriah și Anne Smith aveau 12 și, respectiv, 16 ani, James White avea 27 de ani, iar Ellen Harmon – doar 17. Numai „părintele Bates”, așa cum era numit Joseph Bates la cei 52 de ani ai săi, făcea notă discordantă. Vor putea acești tineri să dea naștere unei biserici mondiale și să pună bazele unei organizații care va promova Evanghelia, sănătatea și educația în fiecare colț al lumii? Răspunsul ar fi cu siguranță negativ, și asta pentru că întrebarea este greșită. Întrebarea corectă este aceasta: Va putea Dumnezeu să folosească acești copii și tineri pentru a-Și îndeplini lucrarea Lui? Faptul că fiecare dintre noi face parte din această biserică ne arată că răspunsul trebuie să fie în mod evident afirmativ.

  Privind la modul uimitor în care Dumnezeu s-a folosit de tineri în istoria biblică și cea recentă, este momentul să renunțăm la întrebări cum sunt cele pe care le-am auzit adesea în lucrarea mea: Cum se poate să punem niște copii să strângă colecta? Cum să-i lăsăm pe juniori să urce la amvon dacă nu sunt botezați?

  Când, în decembrie 1844, Dumnezeu i-a oferit unei fete de 17 ani viziunea despre călătoria către cer a poporului ales, nimeni nu intuia că această fată urma să primească până la sfârșitul vieții alte aproape două mii de viziuni prin care biserica nou-formată să fie mustrată sau încurajată. Cu atât mai mult astăzi este timpul să înțelegem că Dumnezeu are libertatea de a alege și a lucra prin cei care întrunesc criteriile și așteptările Sale, nu ale noastre. Chiar și printr-un copil cu părul bălai.

  Roagă-te pentru un spirit de înțelegere, răbdare și dragoste față de copiii din biserica ta! Cu siguranță au și ei un loc în planul lui Dumnezeu în aceste ultime zile ale istoriei.

  Provocare:

  Caută câteva fotografii din copilărie! Privește aceste fotografii și găsește ocaziile în care Dumnezeu te-a folosit pentru o anumită lucrare!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...