Articolul precedentA szombat jelentősége és dicsősége
  Articolul următorGândurile rele

  Nu renunța la vis!

  „Doamne, Tu ești Dumnezeul meu; pe Tine Te voi înălța! Laud Numele Tău, căci ai făcut lucruri minunate; planurile Tale făcute mai dinainte s-au împlinit cu credincioșie.” (Isaia 25:1)

  Ascultă ediția audio aici.

  În anul 1907, Conferința Generală a decis pentru prima dată să organizeze un consiliu în afara Statelor Unite. Această întâlnire a avut loc la sanatoriul de la Gland, în Elveția. Un punct important pe agenda acestei întâlniri a fost preocuparea pentru viitorul tinerilor din biserică și pentru pregătirea lor în vederea slujirii. Au avut loc discuții constructive, la finalul cărora a fost adoptată următoarea rezoluție: „Pentru ca lucrarea să progreseze și mulți lucrători să fie instruiți, va fi creat un nou departament ce va fi cunoscut sub numele de Departamentul de tineret al Conferinței Generale.” Profesorul Milton Kern, un promotor neobosit al lucrării cu tinerii, a fost desemnat ca director al noului departament.

  În același an, președintele Conferinței Generale, A. G. Daniels, a convocat prima convenție de tineret în Vermont, Ohio. Peste o sută de delegați au participat la această convenție, reprezentând nouă uniuni. Pentru prima dată în istoria Bisericii Adventiste, tinerii care au participat la acea convenție au simțit că sunt o parte integrantă a unei organizații mondiale și că pot face mult mai mult pentru biserica lor.

  Unul dintre vorbitori s-a adresat participanților cu următoarele cuvinte: „Aceasta este cea mai interesantă întâlnire la care am participat vreodată! Am așteptat atât de mult momentul în care frații din conducere vor lăsa deoparte alte poveri și responsabilități și vor hotărî un timp special pentru a discuta despre această importantă lucrare: lucrarea cu tinerii.” Era Luther Warren, băiatul care în urmă cu douăzeci și opt de ani pusese, împreună cu prietenul său Harry Fenner, bazele primei societăți adventiste a misionarilor voluntari. Acum visul lor devenea realitate.

  Ce frumos este să nu renunți niciodată la visul de a-L sluji pe Dumnezeu!

  Roagă-te pentru toți tinerii din biserica ta care visează să-I slujească lui Dumnezeu! Roagă-te ca visul lui Dumnezeu pentru ei să se împlinească!

  Provocare:

  Cu siguranță există în biserica ta tineri care visează să facă ceva pentru Dumnezeu. Gândește-te la unul dintre ei pe care să-l ajuți să-și îndeplinească visul!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....