Articolul precedentIsten védjegye
  Articolul următorCompulsia

  Folosește resursele pe care le ai!

  „Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, și poporul care se va naște să laude pe Domnul!” (Psalmii 102:18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre preocupările cele mai mari ale fondatorilor Bisericii Adventiste a fost pregătirea și educarea copiilor și a tinerilor. James White a fost primul lider care a recunoscut nevoia editării unei reviste pentru tineri, într-o vreme în care tiparul era cel mai uzual mijloc de răspândire a informației. Revista s-a numit The Youth Instructor [„Instructorul tineretului”] și a văzut lumina tiparului pentru prima dată în 1852. Este remarcabil că această preocupare pentru instruirea tinerilor a fost una dintre primele preocupări ale bisericii (înainte chiar și de organizarea ei oficială, în 1863).

  O altă revistă, de data aceasta o revistă pentru copii, a fost editată în 1890 de W. N. Glenn sub titlul Our Little Friend [„Micul nostru prieten”]. În condițiile în care procesul de tipărire era unul destul de rudimentar și anevoios, este de asemenea uimitor că această revistă apărea săptămânal! Motivul este unul foarte simplu: în paginile acestei reviste se regăseau diverse povestioare și poezii pentru copii de diferite vârste, resurse de care bisericile aveau nevoie pentru momentul povestirii pentru copii din Sabat. Povestirea era un moment nelipsit din cadrul programului de Sabat, copiii fiind foarte încântați de învățăturile primite prin intermediul acestor povestiri.

  Astăzi există nenumărate resurse creștine pe care instructorii le au la dispoziție, iar copiii așteaptă cu aceeași nerăbdare în Sabat momentul special pregătit pentru ei. Este privilegiul nostru al tuturor să le oferim în cadrul programului de închinare un timp special în care adevărul Scripturii să fie zugrăvit înaintea ochilor lor în culorile cele mai vii. Ar trebui să urmăm exemplul înaintașilor noștri, făcând astfel încât în fiecare Sabat să nu lipsească povestirea pentru copii. Oferindu-le atenția noastră și un timp/loc în programul de închinare din Sabat, copiii se vor simți întotdeauna valoroși, apreciați și iubiți în biserică, exact ca într-o familie.

  Să-I mulțumim Domnului astăzi pentru toate resursele pe care le avem la îndemână și să ne rugăm să le putem folosi cât mai eficient!

  Provocare:

  Caută în bibliotecă o carte de povestiri creștine pentru copii și oferăte voluntar să pregătești povestirea din următorul Sabat!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...