Articolul precedentIsten védjegye
  Articolul următorCompulsia

  Folosește resursele pe care le ai!

  „Să se scrie lucrul acesta pentru neamul de oameni care va veni, și poporul care se va naște să laude pe Domnul!” (Psalmii 102:18)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre preocupările cele mai mari ale fondatorilor Bisericii Adventiste a fost pregătirea și educarea copiilor și a tinerilor. James White a fost primul lider care a recunoscut nevoia editării unei reviste pentru tineri, într-o vreme în care tiparul era cel mai uzual mijloc de răspândire a informației. Revista s-a numit The Youth Instructor [„Instructorul tineretului”] și a văzut lumina tiparului pentru prima dată în 1852. Este remarcabil că această preocupare pentru instruirea tinerilor a fost una dintre primele preocupări ale bisericii (înainte chiar și de organizarea ei oficială, în 1863).

  O altă revistă, de data aceasta o revistă pentru copii, a fost editată în 1890 de W. N. Glenn sub titlul Our Little Friend [„Micul nostru prieten”]. În condițiile în care procesul de tipărire era unul destul de rudimentar și anevoios, este de asemenea uimitor că această revistă apărea săptămânal! Motivul este unul foarte simplu: în paginile acestei reviste se regăseau diverse povestioare și poezii pentru copii de diferite vârste, resurse de care bisericile aveau nevoie pentru momentul povestirii pentru copii din Sabat. Povestirea era un moment nelipsit din cadrul programului de Sabat, copiii fiind foarte încântați de învățăturile primite prin intermediul acestor povestiri.

  Astăzi există nenumărate resurse creștine pe care instructorii le au la dispoziție, iar copiii așteaptă cu aceeași nerăbdare în Sabat momentul special pregătit pentru ei. Este privilegiul nostru al tuturor să le oferim în cadrul programului de închinare un timp special în care adevărul Scripturii să fie zugrăvit înaintea ochilor lor în culorile cele mai vii. Ar trebui să urmăm exemplul înaintașilor noștri, făcând astfel încât în fiecare Sabat să nu lipsească povestirea pentru copii. Oferindu-le atenția noastră și un timp/loc în programul de închinare din Sabat, copiii se vor simți întotdeauna valoroși, apreciați și iubiți în biserică, exact ca într-o familie.

  Să-I mulțumim Domnului astăzi pentru toate resursele pe care le avem la îndemână și să ne rugăm să le putem folosi cât mai eficient!

  Provocare:

  Caută în bibliotecă o carte de povestiri creștine pentru copii și oferăte voluntar să pregătești povestirea din următorul Sabat!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...