Păstrează moștenirea!

  „Să mă ferească Domnul să-ți dau moștenirea părinților mei!” (1 Împărați 21:3)

  Ascultă ediția audio aici.

  Anul 1907 nu este legat doar de actul de naștere al Departamentului de tineret la nivelul Conferinței Generale sau de tulburările sociale și politice care au pornit din Botoșani și au dus la căderea guvernului de la noi din acea vreme. De acest an este legată și prima atestare documentară a lucrării de tineret în Transilvania, mai precis la Brașov, unde are loc Întâlnirea pentru Balcani și Austro-Ungaria.

  În urma acestei întâlniri este menționată pentru prima dată în teritoriile românești preocuparea Bisericii Adventiste pentru lucrarea cu copiii și tinerii. Doi ani mai târziu va fi înființată în Transilvania prima organizație de tineret, care va dezvolta programe pentru tineri și va organiza întâlniri în care aceștia să discute probleme specifice vârstei lor. În 1923, în cadrul adunărilor elective ale bisericii din România, au fost desemnați primii secretari de tineret. Primele conferințe care au făcut acest pas au fost Moldova și Muntenia, iar în scurt timp li s-au alăturat Transilvania și Banatul. Declarația de misiune a organizației nou-înființate a fost să-i ajute pe tineri să se implice în acea lucrare pentru care au primit abilități și talente.

  Această preocupare este actuală și astăzi, dovadă fiind declarația de misiune a Departamentului de tineret la nivel mondial: „Misiunea noastră este să-i conducem pe tineri către o relație mântuitoare cu Isus Hristos și să-i ajutăm să accepte cu bucurie chemarea Lui la slujire.”

  Nu va exista niciodată pentru biserică o preocupare mai mare ca slujirea și salvarea semenilor. Moștenind acest mandat de la părinții fondatori ai bisericii, privim cu responsabilitate către copii și tineri, care nu sunt doar viitorul bisericii, ci și prezentul și sufletul acesteia.

  Provocare:

  Scrie-i unui tânăr din biserică o scrisoare în care să-l încurajezi să se implice în misiune potrivit darului pe care îl are și roagă-te pentru tânărul căruia i-ai scris!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...