Articolul precedentA szentély megtisztítása
  Articolul următorRecidiva

  Exploratorii Îl urmează pe Isus

  „Pe când erau pe drum, un om I-a zis: «Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.»” (Luca 9:57)

  Ascultă ediția audio aici.

  La începutul anilor 1940, câțiva dintre pionierii lucrării de tineret, printre care și Luther Warren și Harry Fenner, au trecut la odihnă. Ștafeta lucrării de tineret a fost preluată de o nouă generație de lideri, care a dezvoltat noi programe prin care copiii și tinerii puteau învăța mai multe despre Isus.

  Începutul programului de Exploratori este legat de numele lui John Hancock, care a organizat în 1946 un club de băieți și fete în biserica din Riverside, California. Ideea unui club pentru copii s-a răspândit repede în școlile și bisericile adventiste din California. În numai câțiva ani, sesiunea Conferinței Generale din 1950, ținută la San Francisco, prin vocea președintelui William H. Branson, avea să recomande bisericii mondiale programul de Exploratori. Declarația de misiune a Exploratorilor este următoarea: „Programul Exploratorilor este un laborator educațional pentru casă, școală și biserică.”

  Orice copil din ciclul gimnazial care dorește să se alăture Exploratorilor va găsi în acest program un cadru potrivit pentru dezvoltare spirituală și fizică armonioasă. Angajamentul Exploratorului este potrivit pentru orice urmaș al lui Hristos: „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, îi voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legile Exploratorului, care pentru mine sunt: să studiez și să mă rog zilnic, să îmi îndeplinesc conștiincios datoria, să am grijă de corpul meu, să îmi păstrez conștiința curată, să fiu amabil și ascultător, să mă port cuviincios în casa Domnului, să am întotdeauna un cântec în inimă și să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.” Iată un angajament care poate face din noi toți niște adevărați Exploratori!

  Astăzi ne rugăm pentru toți Exploratorii și instructorii de Exploratori din România.

  Provocare:

  Interesează-te unde și când se va desfășura următoarea întâlnire de Exploratori! Fă-ți planul să participi măcar o dată în viață la o întâlnire a Exploratorilor!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...