Articolul precedentA szentély megtisztítása
  Articolul următorRecidiva

  Exploratorii Îl urmează pe Isus

  „Pe când erau pe drum, un om I-a zis: «Doamne, Te voi urma oriunde vei merge.»” (Luca 9:57)

  Ascultă ediția audio aici.

  La începutul anilor 1940, câțiva dintre pionierii lucrării de tineret, printre care și Luther Warren și Harry Fenner, au trecut la odihnă. Ștafeta lucrării de tineret a fost preluată de o nouă generație de lideri, care a dezvoltat noi programe prin care copiii și tinerii puteau învăța mai multe despre Isus.

  Începutul programului de Exploratori este legat de numele lui John Hancock, care a organizat în 1946 un club de băieți și fete în biserica din Riverside, California. Ideea unui club pentru copii s-a răspândit repede în școlile și bisericile adventiste din California. În numai câțiva ani, sesiunea Conferinței Generale din 1950, ținută la San Francisco, prin vocea președintelui William H. Branson, avea să recomande bisericii mondiale programul de Exploratori. Declarația de misiune a Exploratorilor este următoarea: „Programul Exploratorilor este un laborator educațional pentru casă, școală și biserică.”

  Orice copil din ciclul gimnazial care dorește să se alăture Exploratorilor va găsi în acest program un cadru potrivit pentru dezvoltare spirituală și fizică armonioasă. Angajamentul Exploratorului este potrivit pentru orice urmaș al lui Hristos: „Prin harul lui Dumnezeu, voi fi un serv al Său, îi voi iubi pe oameni și voi ocroti natura. Voi respecta legile Exploratorului, care pentru mine sunt: să studiez și să mă rog zilnic, să îmi îndeplinesc conștiincios datoria, să am grijă de corpul meu, să îmi păstrez conștiința curată, să fiu amabil și ascultător, să mă port cuviincios în casa Domnului, să am întotdeauna un cântec în inimă și să merg oriunde mă trimite Dumnezeu.” Iată un angajament care poate face din noi toți niște adevărați Exploratori!

  Astăzi ne rugăm pentru toți Exploratorii și instructorii de Exploratori din România.

  Provocare:

  Interesează-te unde și când se va desfășura următoarea întâlnire de Exploratori! Fă-ți planul să participi măcar o dată în viață la o întâlnire a Exploratorilor!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...