Ce te împiedică sau ce mă împiedică?

„Pe când își urmau ei drumul, au dat peste o apă. Și famenul a zis: «Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?»” (Faptele apostolilor 8:36)

Ascultă ediția audio aici.

Suntem bucuroși atunci când o persoană este interesată de adevăr și caută să cunoască mai mult despre Dumnezeu. Dar, dacă această persoană întârzie în ce privește luarea unei decizii pentru botez, adesea ne simțim îndemnați să punem întrebarea: ce te împiedică? Contrar acestui obicei, descoperim în textul de astăzi un principiu diferit. Evanghelistul nu face niciun apel, nu el este cel care adresează îndemnul, ci famenul este cel care pune întrebarea: ce mă împiedică să fiu botezat?

Am participat cu ceva timp în urmă la o camporee a Exploratorilor din Diviziunea Sud-Americană. Am fost impresionat de program, de activități și mai ales de numărul mare de participanți: cincizeci de mii de Exploratori într-un singur loc! Și asta doar pentru că stadionul nu avea o capacitate mai mare. În următoarea săptămână a fost organizată o altă serie, cu încă cincizeci de mii de participanți. Cu adevărat impresionant! În cadrul întâlnirilor de dimineață și de seară erau foarte multe momente spirituale, muzicale, dar era și un alt moment în cadrul programului care nu lipsea niciodată. La fiecare întâlnire avea loc câte un botez de patruzeci sau cincizeci de adolescenți. La finalul celor două săptămâni, un număr de nouă sute de tineri încheiaseră legământul botezului!

Imaginea acelor adolescenți care coborau în același timp în zeci de bazine colorate împreună cu pastorii lor mi-a rămas adânc întipărită în memorie. Am înțeles atunci încă o dată că rolul nostru ca mentori este să facem ce a făcut Filip. Să-i urmărim pe copii, să le citim Scriptura, să le explicăm ce nu înțeleg și să le facem cunoștință cu Isus Hristos. Iar la momentul potrivit va veni și răspunsul la întrebarea pe care Duhul Sfânt o va naște în inima lor: nimic nu mă împiedică să-L urmez pe Isus până la capăt!

Roagă-te astăzi pentru un tânăr pe care vrei să-l vezi coborând în apă!

Provocare:

Cumpără o carte pe care să o oferi unui tânăr!

Dorin Cristea
Conferința Moldova

Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor