Articolul precedentA mennyei szentélyben folyó munka
  Articolul următorSoluţia supremă

  Ce te împiedică sau ce mă împiedică?

  „Pe când își urmau ei drumul, au dat peste o apă. Și famenul a zis: «Uite apă, ce mă împiedică să fiu botezat?»” (Faptele apostolilor 8:36)

  Ascultă ediția audio aici.

  Suntem bucuroși atunci când o persoană este interesată de adevăr și caută să cunoască mai mult despre Dumnezeu. Dar, dacă această persoană întârzie în ce privește luarea unei decizii pentru botez, adesea ne simțim îndemnați să punem întrebarea: ce te împiedică? Contrar acestui obicei, descoperim în textul de astăzi un principiu diferit. Evanghelistul nu face niciun apel, nu el este cel care adresează îndemnul, ci famenul este cel care pune întrebarea: ce mă împiedică să fiu botezat?

  Am participat cu ceva timp în urmă la o camporee a Exploratorilor din Diviziunea Sud-Americană. Am fost impresionat de program, de activități și mai ales de numărul mare de participanți: cincizeci de mii de Exploratori într-un singur loc! Și asta doar pentru că stadionul nu avea o capacitate mai mare. În următoarea săptămână a fost organizată o altă serie, cu încă cincizeci de mii de participanți. Cu adevărat impresionant! În cadrul întâlnirilor de dimineață și de seară erau foarte multe momente spirituale, muzicale, dar era și un alt moment în cadrul programului care nu lipsea niciodată. La fiecare întâlnire avea loc câte un botez de patruzeci sau cincizeci de adolescenți. La finalul celor două săptămâni, un număr de nouă sute de tineri încheiaseră legământul botezului!

  Imaginea acelor adolescenți care coborau în același timp în zeci de bazine colorate împreună cu pastorii lor mi-a rămas adânc întipărită în memorie. Am înțeles atunci încă o dată că rolul nostru ca mentori este să facem ce a făcut Filip. Să-i urmărim pe copii, să le citim Scriptura, să le explicăm ce nu înțeleg și să le facem cunoștință cu Isus Hristos. Iar la momentul potrivit va veni și răspunsul la întrebarea pe care Duhul Sfânt o va naște în inima lor: nimic nu mă împiedică să-L urmez pe Isus până la capăt!

  Roagă-te astăzi pentru un tânăr pe care vrei să-l vezi coborând în apă!

  Provocare:

  Cumpără o carte pe care să o oferi unui tânăr!

  Dorin Cristea
  Conferința Moldova

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....