Articolul precedentAz élők megítélése
  Articolul următorDumnezeu este credincios

  Biserica, între frustrare și împlinire

  „[…] cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea.” (Efeseni 5:25)

  Ascultă ediția audio aici.

  Trăim mai mult ca oricând într-o lume a nemulțumirii și a contestațiilor. Toate sistemele existente sunt criticate, de la sistemul sanitar până la sistemele politic, educațional sau religios, deci inclusiv biserica.

  Biserica a avut și are propriile exigențe, pe care oamenii din biserică și din afara ei așteaptă să le vadă împlinite, mai ales tinerii. Iar aceste așteptări, din păcate, uneori au fost înșelate. În timp ce așteptăm ca Domnul să revină, în biserică un copil plânge fiindcă părinții lui divorțează după ani de zile de zâmbete în public și scandal acasă, o altă tânără urăște biserica fiindcă tatăl ei, prezbiter, își bate mama acasă, un pastor al bisericii este arestat pentru jaf armat asupra unei bănci. Acestea sunt doar câteva imagini dezgustătoare dintre păcatele comise de „biserică”. Nu este de mirare că jumătate din tineri mărturisesc că biserica nu îndeplinește un rol spiritual în viața lor.

  Nivelul spiritualității bisericii depinde de nivelul spiritualității fiecărui participant la programele ei. Biserica suntem noi. În același timp, biserica este ca un năvod aruncat în mare, care prinde tot felul de pești. Pe de o parte, aceasta ne vorbește de caracterul multinațional al bisericii lui Hristos, iar pe de altă parte, ne arată că nu toți „peștii” din biserică au aceeași calitate morală. Realitatea prezentă și cea consemnată în Biblie ne descoperă un popor al lui Dumnezeu imperfect, dar care este trupul lui Hristos, „carne din carnea Lui și os din oasele Lui”.

  Poate că biserica ta nu este un loc plin cu oameni sfinți, dar nu uita că biserica nu este o invenție umană, ci este una divină. Poate tocmai de aceea a adus Domnul la existență biserica – ca să ne învețe lecția renunțării la sine și a iubirii necondiționate. Tu și cu mine – biserica – suntem aici pentru a demonstra că dragostea și iertarea, așa cum sunt definite prin Dumnezeu, sunt singurele soluții la problema răului.

  Roagă-te pentru biserica ta!

  Provocare:

  Plănuiește să îți manifești prețuirea față de biserica lui Dumnezeu căreia îi aparții făcând ceva practic în zilele următoare pentru ea și pentru membrii ei!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Publicate astăzi

  Picaj

  Abuzezi de darul lui Dumnezeu de fiecare dată când lași pe oricine altcineva sau orice altceva în afară de Dumnezeu să te controleze.

  Un ucenic al lui Isus

  Matei a luat hotărârea pentru el, dar ce vom face noi când Isus ne atinge inima cu dragostea și mila Sa și spune: „Urmează-Mă”?

  Sfânt al lui Israel

  Conducătorii evrei nu L-au iubit pe Dumnezeu, de aceea s-au despărțit de El și I-au respins toate propunerile de soluționare corectă. Domnul Hristos, Preaiubitul lui Dumnezeu, a venit să revendice drepturile Proprietarului viei, dar gospodarii L-au tratat cu un dispreț evident. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am încercat să înăbuș vocea lui Isus pentru că mustra un anumit păcat preferat din viața mea? Există vreo diferență între mine și mulțimea care striga: „Răstignește-L”?

  A lélek kardja

  „Az idvesség sisakját is fölvegyétek, és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde." Ef 6:17Isten...

  Rugaciunea

  ”Rugați-vă neîncetat” 1 Tesaloniceni 5. 17Rugăciunea este ca escaladatul munților. Munții... masivi, impunători, frumoși. În vechime,...