Articolul precedentA vizsgálati ítélet
  Articolul următorCumpătare, dreptate şi evlavie

  Familia – locul unde începe viața

  „Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” (Proverbele 22:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Una dintre cauzele pentru care tinerii pleacă din biserică este lipsa educației spirituale din viața multor familii. Din păcate, mulți tineri reclamă implicarea precară a tatălui în educația religioasă și neimplicarea părinților în activitățile desfășurate de biserică.

  Biblia ne spune că, atunci când îngerii au sosit la Sodoma, era seară, iar Lot era încă la poarta cetății, locul unde se desfășurau tranzacțiile, procesele juridice, unde se încheiau afacerile. Lot era un om ocupat și cred că era un om de afaceri prosper, motiv pentru care dedica foarte mult timp treburilor sale, așa că, seara târziu, în loc să fie cu familia, el era la poarta cetății, încă mai avea de lucru la „birou”. Pentru Lot, credința era un fel de divertisment. Era pe undeva pe acolo, dar nu de foarte mare trebuință; rar se întâmpla să discute despre Dumnezeu în familie, aproape deloc.

  În contrast, nu departe de Sodoma locuia Avraam. Acesta avea obiceiul ca oriunde mergea să Îi construiască un altar lui Iehova. Dumnezeu mărturisește despre el: „Căci Eu îl cunosc și știu că are să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului” (Geneza 18:19).

  Se povestește despre un tată că, în timp ce asculta una dintre predicile fiului său, gândul i-a zburat la ziua în care o furtună îi distrusese toată recolta. Alături de fiul său, care era un băiețel pe atunci, începuse, așa necăjit cum era, să intoneze un cântec de laudă, fără să se certe cu Dumnezeu. Ce repede au trecut anii! Ce greu a fost să își țină familia! Gândurile îi zburau ca fulgerul prin mulțimea anilor, dar chiar atunci un gând i-a străfulgerat sufletul: El, fiul tău, a fost rodul și recolta acelui an! Bătrânul tată, podidit de lacrimi, a murmurat printre buzele încleștate de plâns: Mulțumesc, Doamne!

  „Frumos ne amintim de Iosua care spunea:
  «Eu și toată casa mea» […]
  Ascultă, Doamne, ruga mea
  Și mută-n ceruri toată casa mea!”

  Roagă-te ca Dumnezeul tău să devină și Dumnezeul copiilor tăi!

  Provocare:

  Ia-ți timp astăzi, fie printr-un telefon, fie în mod direct, să discuți cu copiii și nepoții tăi despre Dumnezeul tău!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...