Articolul precedentMindenkinek számot kell adnia hitéről
  Articolul următorAnxietatea

  Iubește fără rețineri!

  „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor.” (2 Corinteni 5:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu siguranță că fiecare dintre noi a greșit cel puțin o dată în procesul maturizării. Un proverb românesc spune: „Doar cine nu muncește nu greșește”, iar Biblia afirmă cu convingere: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar” (Romani 3:10). Cu toate acestea, atunci când cineva de lângă noi greșește, de cele mai multe ori valul criticii se pornește din senin, ca o furtună năprasnică. Orice om, dar mai ales tinerii, resimte acest tsunami al acuzelor foarte puternic și ajunge aproape de colaps spiritual.

  În pilda fiului risipitor, Isus le propune fraților mai mari – aceia care par a avea o viață ordonată – o nouă abordare a fraților mai mici. Fiul risipitor nu înseamnă pierdut, ci nesăbuit, nesocotit de cheltuitor. Iar termenul acesta se potrivește la fel de bine și pentru descrierea Tatălui, fiindcă Tatăl a refuzat să socotească sau să țină seama de păcatul fiului celui mic sau să-i ceară banii înapoi, ceea ce a fost foarte deranjant pentru fiul cel mare și pentru comunitatea locală. Isus ni-L descoperă pe Dumnezeu ca Tatăl marii generozități, care este literalmente risipitor pentru noi, copiii Lui cei răzvrătiți. Astfel dar, Domnul ne propune tuturor să lăsăm din mână pietrele amenințătoare și să ne sacrificăm, făcând risipă de dragoste, iertare și înțelegere pentru a-i câștiga pe fiii risipitori, dar nu pierduți, care umblă în derivă, în căutarea a ceva care să le umple inima.

  Munca celui care este împreună-lucrător cu Hristos poate fi asemănată cu a celui care restaurează opere de artă. Este nevoie de mult sacrificiu, de o gândire limpede, eliberată de sub ghearele reproșului, și de o inimă răbdătoare și plină de iertare pentru a scoate din foc tineri și tinere aflați la răscrucea vieții.

  A învățat fiul cel mare lecția? Isus nu ne spune finalul parabolei, lăsându-ne pe noi să o finalizăm. Dacă vom învăța lecția înțelegerii și a acceptării, a cheltuirii totale pentru fiii risipitori, vom putea intra să ne bucurăm la ospățul Tatălui.

  Roagă-te azi pentru unul dintre fiii risipitori din biserica ta!

  Provocare:

  Fă un plan prin care să îți manifești iubirea față de un tânăr care rătăcește departe de Dumnezeu!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...