Articolul precedentMindenkinek számot kell adnia hitéről
  Articolul următorAnxietatea

  Iubește fără rețineri!

  „Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor.” (2 Corinteni 5:19)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu siguranță că fiecare dintre noi a greșit cel puțin o dată în procesul maturizării. Un proverb românesc spune: „Doar cine nu muncește nu greșește”, iar Biblia afirmă cu convingere: „Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar” (Romani 3:10). Cu toate acestea, atunci când cineva de lângă noi greșește, de cele mai multe ori valul criticii se pornește din senin, ca o furtună năprasnică. Orice om, dar mai ales tinerii, resimte acest tsunami al acuzelor foarte puternic și ajunge aproape de colaps spiritual.

  În pilda fiului risipitor, Isus le propune fraților mai mari – aceia care par a avea o viață ordonată – o nouă abordare a fraților mai mici. Fiul risipitor nu înseamnă pierdut, ci nesăbuit, nesocotit de cheltuitor. Iar termenul acesta se potrivește la fel de bine și pentru descrierea Tatălui, fiindcă Tatăl a refuzat să socotească sau să țină seama de păcatul fiului celui mic sau să-i ceară banii înapoi, ceea ce a fost foarte deranjant pentru fiul cel mare și pentru comunitatea locală. Isus ni-L descoperă pe Dumnezeu ca Tatăl marii generozități, care este literalmente risipitor pentru noi, copiii Lui cei răzvrătiți. Astfel dar, Domnul ne propune tuturor să lăsăm din mână pietrele amenințătoare și să ne sacrificăm, făcând risipă de dragoste, iertare și înțelegere pentru a-i câștiga pe fiii risipitori, dar nu pierduți, care umblă în derivă, în căutarea a ceva care să le umple inima.

  Munca celui care este împreună-lucrător cu Hristos poate fi asemănată cu a celui care restaurează opere de artă. Este nevoie de mult sacrificiu, de o gândire limpede, eliberată de sub ghearele reproșului, și de o inimă răbdătoare și plină de iertare pentru a scoate din foc tineri și tinere aflați la răscrucea vieții.

  A învățat fiul cel mare lecția? Isus nu ne spune finalul parabolei, lăsându-ne pe noi să o finalizăm. Dacă vom învăța lecția înțelegerii și a acceptării, a cheltuirii totale pentru fiii risipitori, vom putea intra să ne bucurăm la ospățul Tatălui.

  Roagă-te azi pentru unul dintre fiii risipitori din biserica ta!

  Provocare:

  Fă un plan prin care să îți manifești iubirea față de un tânăr care rătăcește departe de Dumnezeu!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

   

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...