Articolul precedent„Készülj Istened elé!”
  Articolul următorŞansele

  Plăcere din belșug

  „Îmi vei arăta cărarea vieții; înaintea Feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări veșnice, în dreapta Ta.” (Psalmii 16:11)

  Ascultă ediția audio aici.

  Dramaturgul și poetul Oscar Wilde a sfidat deschis valorile societății victoriene. Opera lui literară a alimentat filozofia umanistă de tipul „dacă-ți produce plăcere, fă-o”, care domină și azi societatea noastră și viața multor tineri. În romanul Portretul lui Dorian Gray, ne este prezentată povestea vieții unui tânăr care dorea să trăiască la maximum orice plăcere, iar consecințele destrăbălării sale să nu se răsfrângă asupra sa, ci asupra portretului său, pictat de pictorul Basil Hallward. Dorința lui s-a împlinit. Portretul a fost aruncat în podul casei, iar tânărul a pornit aventura. Într-o zi, artistul a venit la Dorian să vadă tabloul, care arăta deplorabil. În zadar l-a implorat pe Dorian să se îndrepte. Necăjit de dojana primită, cu o lovitură de pumnal, Dorian l-a ucis pe artist, după care a înfipt cuțitul în pânza tabloului. Atunci, cu un țipăt îngrozitor, s-a prăbușit mort la pământ.

  Mulți tineri se întreabă: „De ce ne-a așezat Dumnezeu într-o lume plină de plăceri dacă nu le putem gusta pe toate?” Unii privesc credința ca pe o mare barieră în calea fericirii. Cred că Dumnezeu se bucură să ne vadă triști, chinuindu-ne, și de aceea interzice prin intermediul legii morale plăcerea. Nimic nu este mai fals decât această descriere a lui Dumnezeu. Biblia ne spune: „Îmi vei arăta cărarea vieții; înaintea Feței Tale sunt bucurii nespuse și desfătări (plăceri) veșnice, în dreapta Ta.”

  Plăcerea nu este invenția noastră, ci a lui Dumnezeu, însă a ne bucura de ea prin mijloace ilicite și lipsite de puritate este ideea noastră, nu a lui Dumnezeu. Pentru a dăinui, plăcerea trebuie să derive dintr-un angajament moral asumat în prealabil; altfel, ea este efemeră și va dispărea. Utilizată în afara unui cadru moral, plăcerea va avea efecte dezastruoase asupra sufletului omenesc, exact inversul celor căutate. Nu te lăsa amăgit de ispitele acestei lumi! Trăiește fiecare zi în cadrul moral oferit de Dumnezeu, și nu vei regreta!

  Roagă-te pentru tinerii înșelați de plăcerile efemere ale acestei lumi!

  Provocare:

  Propune-ți ca, în scurt timp, să împărtășești cu un tânăr captivat de izvoarele înșelătoare al acestei lumi bucuria unei vieți trăite lângă Dumnezeu!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Căpetenie a oștirii Domnului

  Ne-am pierde credința și curajul în luptă dacă nu am fi susținuți de puterea lui Dumnezeu. Orice formă a răului izbucnește într-o activitate intensă. GÂNDESC MAI DEPARTE Satana și armatele lui vor face tot posibilul să lupte împotriva oștirilor lui Dumnezeu. Sunt eu gata să-mi ocup locul în marea confruntare care urmează? Ce pot face astăzi ca să mă pregătesc?

  Ajutor atotputernic

  Mântuitorul nostru a plătit prețul pentru răscumpărarea noastră. Nimeni nu trebuie să fie înrobit de Satana. Domnul Hristos stă înaintea noastră ca un Ajutor atotputernic. GÂNDESC MAI DEPARTE Când a fost ultima dată când Isus m-a eliberat de vrăjmaș?

  Publicate astăzi

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  A békesség evangéliuma

  „És felsaruzván lábaitokat a békesség evangéliumának készségével... ” (Ef 6:15)A bűn járványa" között élünk, amit...

  Faptul că trăiești, Dumnezeu are un plan cu tine

  „Mai înainte ca să te fi întocmit în pântecele mamei tale, te cunoșteam, și mai...