Articolul precedentAz isteni segítség ígérete
  Articolul următorFurtunile

  Prietenia – arta traiului frumos

  „Ura stârnește certuri, dar dragostea acoperă toate greșelile.” (Proverbele 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Potrivit sondajului de opinie Valuegenesis, cel mai important aspect cu privire la biserică pentru tineri îl constituie relațiile. La vârsta lor, prietenia este unul dintre cele mai importante principii de viață. Însă, din păcate, ceea ce descoperă uneori în biserică sunt certuri și discuții religioase purtate într-o manieră total necreștinească. Orgoliul și ambiția personală se confundă de foarte multe ori cu voia lui Dumnezeu, iar certurile religioase sunt mai periculoase decât cele profane, pentru că oamenii implicați adesea emit pretenția de infailibilitate.

  Biserica trebuie să fie locul unde se leagă cele mai frumoase prietenii, locul în care se întâlnesc oameni diferiți, dar care au înțelepciunea și maturitatea de a gestiona diferențele în vederea creării unor relații valoroase. Diversitatea a caracterizat și biserica primară. Chiar dacă au avut parte de călăuzirea directă a Duhului Sfânt, creștinii de atunci nu au fost scutiți de tensiuni și divergențe, dar au învățat să le gestioneze fără resentimente. Înțelegem deci că a trăi înseamnă a fi în conflict, dar resentimentele sunt opționale.

  Nu poți fi prieten cu toți oamenii. Pe unii oameni îi simți aproape de sufletul tău de la prima conversație, în cazul altora ai nevoie de mai mult timp pentru a-i înțelege. Isus a avut șaptezeci de ucenici, cu doisprezece a fost apropiat, trei au făcut parte din cercul intim, unu a fost ucenicul iubit, iar unu L-a trădat. Domnul l-a iubit și pe trădător. Nu putem fi prieteni cu toți oamenii, dar prietenoși cu toți oamenii chiar putem fi. Fie ca dragostea lui Dumnezeu să facă din noi oameni prietenoși, înțelegători, iertători, plini de compasiune, gata de sacrificiu în ciuda faptului că suntem diferiți!

  Dacă dezamăgirea ipocriziei și a falsității a bătut la ușa vieții tale, ai două opțiuni: să te zbârcești și să te închizi de teama unei noi dureri sau să înflorești sub trădările vieții.

  Continuă să cultivi azi, cu atenție și tandrețe, frumoasa floare a prieteniei! „Binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi” (Luca 6:28)!

  Provocare:

  Manifestă amabilitate, contactând astăzi una dintre persoanele care ți-au greșit!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...