Articolul precedentAz isteni segítség ígérete
  Articolul următorFurtunile

  Prietenia – arta traiului frumos

  „Ura stârnește certuri, dar dragostea acoperă toate greșelile.” (Proverbele 10:12)

  Ascultă ediția audio aici.

  Potrivit sondajului de opinie Valuegenesis, cel mai important aspect cu privire la biserică pentru tineri îl constituie relațiile. La vârsta lor, prietenia este unul dintre cele mai importante principii de viață. Însă, din păcate, ceea ce descoperă uneori în biserică sunt certuri și discuții religioase purtate într-o manieră total necreștinească. Orgoliul și ambiția personală se confundă de foarte multe ori cu voia lui Dumnezeu, iar certurile religioase sunt mai periculoase decât cele profane, pentru că oamenii implicați adesea emit pretenția de infailibilitate.

  Biserica trebuie să fie locul unde se leagă cele mai frumoase prietenii, locul în care se întâlnesc oameni diferiți, dar care au înțelepciunea și maturitatea de a gestiona diferențele în vederea creării unor relații valoroase. Diversitatea a caracterizat și biserica primară. Chiar dacă au avut parte de călăuzirea directă a Duhului Sfânt, creștinii de atunci nu au fost scutiți de tensiuni și divergențe, dar au învățat să le gestioneze fără resentimente. Înțelegem deci că a trăi înseamnă a fi în conflict, dar resentimentele sunt opționale.

  Nu poți fi prieten cu toți oamenii. Pe unii oameni îi simți aproape de sufletul tău de la prima conversație, în cazul altora ai nevoie de mai mult timp pentru a-i înțelege. Isus a avut șaptezeci de ucenici, cu doisprezece a fost apropiat, trei au făcut parte din cercul intim, unu a fost ucenicul iubit, iar unu L-a trădat. Domnul l-a iubit și pe trădător. Nu putem fi prieteni cu toți oamenii, dar prietenoși cu toți oamenii chiar putem fi. Fie ca dragostea lui Dumnezeu să facă din noi oameni prietenoși, înțelegători, iertători, plini de compasiune, gata de sacrificiu în ciuda faptului că suntem diferiți!

  Dacă dezamăgirea ipocriziei și a falsității a bătut la ușa vieții tale, ai două opțiuni: să te zbârcești și să te închizi de teama unei noi dureri sau să înflorești sub trădările vieții.

  Continuă să cultivi azi, cu atenție și tandrețe, frumoasa floare a prieteniei! „Binecuvântați pe cei ce vă blestemă, rugați-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi” (Luca 6:28)!

  Provocare:

  Manifestă amabilitate, contactând astăzi una dintre persoanele care ți-au greșit!

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Publicate astăzi

  Ziua în care măștile vor cădea

  Cu limitări umane și prea adesea imperfecți, venim, Părinte, către Tine, cerându-Ți să ne faci autentici și curați! Provocare: Permite-I astăzi Duhului Sfânt să îți descopere aspectele cele mai ascunse ale caracterului și să opereze acolo unde este cazul!

  A végső harc jellege

  „Felnyitotta az Úr az Ő tárházát, és előhozta az Ő haragjának szereit: mert e cselekedet...

  Stima de sine

  Nimeni să nu-ți disprețuiască tinerețea; ci fii o pildă pentru credincioși: în vorbire, în purtare,...

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.