Articolul precedentÚj pünkösd
  Articolul următorIeşi din haos!

  Rațional sau superficial

  „Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.” (Osea 4:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Potrivit sondajelor, oamenii citesc foarte puțin. Ecranele sunt cele mai mari consumatoare de timp. Societatea actuală încurajează trăirea vieții după plăcere și emoție. Prin structura ei, ne-a răpit timpul necesar pentru a gândi atunci când luăm o decizie. Ne bombardează cu multe informații și nu ne lasă timp să gândim. Reclame, filme, rețele de socializare, muzică – toate cu un mesaj puternic emoțional, concepute să anihileze rațiunea. Studiile demonstrează că, după două minute de când ne așezăm în fața unui ecran, creierul intră sub influența undelor alfa, care lasă să treacă informația fără filtrul rațiunii. La această stare deja hipnotică adaugă un mesaj vizual sau auditiv profund emoțional, și ești aproape sclavul a ceea ce ai vizionat! Nu e de mirare că suntem influențați ușor de mesajele primite prin intermediul canalelor media.

  Încearcă să ții un auditoriu atent mai mult de 10 minute, și vei avea mari probleme, mai ales dacă discursul este unul rațional! Dacă te adresezi emoțiilor, spunând o poveste sentimentală, șansele de a fi ascultat cresc.

  Cred că superficialitatea influențează negativ deciziile spirituale ale multor oameni, inclusiv ale tinerilor. Întrebările fundamentale ale vieții nu pot fi explicate în două minute. O concepție despre lume și viață abordează teme ca origine, sens, moralitate, speranță, iar răspunsurile trebuie să fie bine argumentate. De aceea e nevoie de timp, de analiză, de răbdare, exact ceea ce contextul social nu ne oferă la momentul actual. Emoțiile nestăpânite ne grăbesc să dăm un răspuns rapid, nu adevărat. Ia-ți timp azi să stai de vorbă cu tine, să stai de vorbă cu Dumnezeu! Fă-ți un program de studiu și ține-te de el! Nu-i lăsa pe alții să gândească pentru tine! Citește mai mult decât ecranele rătăcite prin casă! Citește Biblia, citește cărți care îți pot dezvolta judecata sănătoasă și care te conduc spre adevăr, ca să nu fii înșelat vreodată de filozofiile acestei lumi! Umple-ți timpul cu activități care îți antrenează mintea, nu cu distracții și teme inutile! Alege bine!

  Fii perseverent și roagă-te pentru discernământ!

  Provocare:

  Propune-ți să citești sau să asculți zilnic 15 pagini dintr-o carte! În 10 ani vei fi citit 54 750 de pagini, adică aproximativ 274 de cărți a câte 200 de pagini fiecare.

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Nepolitețea binecuvântată

  Să ne rugăm ca tinerii noștri iubiți să-I deschidă ușa Străinului care bate la ușa inimii ca să devină Prietenul lor veșnic. Numai El îi poate scoate pe toți străinii care le-au inundat viața, așa cum i-a scos pe negustorii ticăloși din Templu. Fie ca Domnul să îi ocrotească și azi de străini! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, oferă-i unui străin o carte care să îi vorbească despre Isus! Fă-ți timp apoi să te rogi pentru el!

  Cineva știa

  Roagă-te precum Elisei, care I-a cerut Domnului să-i deschidă ochii celui care nu vedea ajutorul divin și se îngrijora teribil! Nu socoti că o fetiță sau un băiețel sunt prea mici pentru a le vorbi despre chemarea lui Dumnezeu în via Sa și acceptă începuturile slabe! Rezultatele pot fi incomensurabile. PROVOCARE: Fă-ți obiceiul de a-i încuraja pe ceilalți! Începe din Sabatul viitor cu tinerii din biserica ta!

  Mânia – dușmanul acceptării

  Fie ca, în afară de mânia nevinovată față de cauza dreaptă a lui Dumnezeu, să ne rugăm să fim înceți la mânie, deschiși la nevoile adolescenților și atenți la strigătul inimii lor după acceptare! PROVOCARE: Roagă-te astăzi să le poți face un mic compliment tutor persoanelor cu care stai de vorbă! Începe cu cei din casa ta!

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...