Articolul precedentÚj pünkösd
  Articolul următorIeşi din haos!

  Rațional sau superficial

  „Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.” (Osea 4:6)

  Ascultă ediția audio aici.

  Potrivit sondajelor, oamenii citesc foarte puțin. Ecranele sunt cele mai mari consumatoare de timp. Societatea actuală încurajează trăirea vieții după plăcere și emoție. Prin structura ei, ne-a răpit timpul necesar pentru a gândi atunci când luăm o decizie. Ne bombardează cu multe informații și nu ne lasă timp să gândim. Reclame, filme, rețele de socializare, muzică – toate cu un mesaj puternic emoțional, concepute să anihileze rațiunea. Studiile demonstrează că, după două minute de când ne așezăm în fața unui ecran, creierul intră sub influența undelor alfa, care lasă să treacă informația fără filtrul rațiunii. La această stare deja hipnotică adaugă un mesaj vizual sau auditiv profund emoțional, și ești aproape sclavul a ceea ce ai vizionat! Nu e de mirare că suntem influențați ușor de mesajele primite prin intermediul canalelor media.

  Încearcă să ții un auditoriu atent mai mult de 10 minute, și vei avea mari probleme, mai ales dacă discursul este unul rațional! Dacă te adresezi emoțiilor, spunând o poveste sentimentală, șansele de a fi ascultat cresc.

  Cred că superficialitatea influențează negativ deciziile spirituale ale multor oameni, inclusiv ale tinerilor. Întrebările fundamentale ale vieții nu pot fi explicate în două minute. O concepție despre lume și viață abordează teme ca origine, sens, moralitate, speranță, iar răspunsurile trebuie să fie bine argumentate. De aceea e nevoie de timp, de analiză, de răbdare, exact ceea ce contextul social nu ne oferă la momentul actual. Emoțiile nestăpânite ne grăbesc să dăm un răspuns rapid, nu adevărat. Ia-ți timp azi să stai de vorbă cu tine, să stai de vorbă cu Dumnezeu! Fă-ți un program de studiu și ține-te de el! Nu-i lăsa pe alții să gândească pentru tine! Citește mai mult decât ecranele rătăcite prin casă! Citește Biblia, citește cărți care îți pot dezvolta judecata sănătoasă și care te conduc spre adevăr, ca să nu fii înșelat vreodată de filozofiile acestei lumi! Umple-ți timpul cu activități care îți antrenează mintea, nu cu distracții și teme inutile! Alege bine!

  Fii perseverent și roagă-te pentru discernământ!

  Provocare:

  Propune-ți să citești sau să asculți zilnic 15 pagini dintr-o carte! În 10 ani vei fi citit 54 750 de pagini, adică aproximativ 274 de cărți a câte 200 de pagini fiecare.

  Beniamin Claudiu Sisu
  Conferința Oltenia

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  Luceafăr strălucitor de dimineață

  Este de făcut o mare lucrare și trebuie depuse toate eforturile posibile pentru a-L prezenta pe Hristos ca Salvatorul care iartă păcatele, Hristos, Purtătorul păcatelor, Hristos, Luceafărul strălucitor de dimineață. GÂNDESC MAI DEPARTE Care a fost cea mai recentă ocazie în care Dumnezeu Și-a arătat favoarea față de mine în timp ce încercam să-L prezint pe Hristos cuiva? Cum a fost să știu că Dumnezeu mă folosește pentru a-L prezenta altora pe Luceafărul strălucitor de dimineață?

  Marele remediu pentru păcat

  Cunoașterea datoriei înseamnă îndeplinirea ei cu tot sufletul și fără teamă. Indiferent de consecințe, ei urmează lumina care le luminează cărarea. Adevărul lui Dumnezeu este de partea lor și nu-i va părăsi niciodată. GÂNDESC MAI DEPARTE Este viața mea o mărturie în favoarea sau împotriva păcatului? Cum pot afla răspunsul?

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...