Articolul precedentA végső küzdelem
  Articolul următorTensiunea nervoasă

  Cu ochii deschiși

  „Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Când este El la dreapta mea, nu mă clatin.” (Psalmii 16:8)

  Ascultă ediția audio aici.

  Cu ajutorul ochilor cunoaștem lumea din jurul nostru. Ceea ce vedem reprezintă mediul în care ne trăim viața. Locuința, oamenii, obiectele, plantele și animalele fac parte din existența noastră pentru că, prin văz, le conștientizăm prezența. Într-o societate în care volumul de informații crește exponențial, într-o lume în care tehnologia ne copleșește din zi în zi, ordonarea priorităților devine din ce în ce mai anevoioasă. Altfel spus, parcă nu mai putem face din priorități o prioritate. Textul de astăzi devine pe zi ce trece tot mai greu de trăit. Aglomerația, zgomotul, diversitatea opțiunilor fac tot mai rară conștiința prezenței lui Dumnezeu lângă noi.

  Poate acesta este motivul pentru care adesea ne simțim singuri, descurajați sau triști. Poate aceasta este cauza multora dintre temerile noastre. Probabil aici putem găsi un răspuns pentru lipsa noastră de putere spirituală. Cuvântul Domnului ales pentru astăzi reprezintă soluția la toate neajunsurile enumerate mai sus. Care este această soluție? Cum poți primi ajutor? Printr-o alegere pe care trebuie să o faci astăzi și în fiecare zi. Așază-L pe El înaintea ochilor tăi! Dar nu doar din când în când sau numai în Sabat. Textul conține o făgăduință extraordinară. Aceia care Îl au pe Dumnezeu înaintea ochilor lor nu se clatină. Dar nu se clatină aceia care Îl au necurmat. Astăzi poate fi pentru tine o zi specială: ziua în care să fii pe deplin încredințat că Cel Preaînalt îți este tot timpul alături.

  Roagă-te astăzi pentru tine și pentru cei din casa ta! Roagă-te ca Dumnezeu să vă deschidă ochii pentru a vedea Infinitul coborât spre a crea o atmosferă cerească în inimi de lut!

  Provocare:

  Fă astăzi din Dumnezeu o prioritate! Dar nu în sensul uzat al expresiei, ci cu adevărat să Îl vezi: în casă, pe drum, în cei de lângă tine. Să Îi auzi glasul, să Îi înțelegi dorința, să fii convins că este cu tine.

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Cel mai bun prieten

  Dacă cei care se declară creștini Îl iubesc pe Isus mai mult decât iubesc lumea vor fi încântați să vorbească despre El, cel mai bun Prieten al lor, asupra căruia își manifestă cea mai adâncă afecțiune. GÂNDESC MAI DEPARTE Este Isus cel mai bun prieten al meu? Dacă m-ar urmări cineva, m-ar auzi vorbind despre El mai mult decât vorbesc despre prietenii mei pământeni?

  Publicate astăzi

  Ridică-te și mergi mai departe!

  Nu renunța niciodată la a-L urma pe Hristos pentru că ai căzut. Nu există creștin care să nu se fi împiedicat vreodată. Adevărații creștini sunt cei care se ridică și merg mai departe.

  De ce cântă păsările din colivie

  Poate în colivia acestei lumi este întuneric, dar eu încă am un cântec pe care trebuie să îl cânt și îl voi cânta. Sper ca acest lucru să te inspire fie să îți găsești vocea, fie să o eliberezi.

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  A mennyei örökség

  „Romolhatatlan, szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a mennyekben van fenntartva számunkra.” (1Pt 1:4)Krisztus éppen tanított,...

  Cine Ești ?

  Atunci i-au zis: „Dar cine ești? Ca să dăm un răspuns celor ce ne-au trimis....