Articolul precedentA próféciák világos útmutatása
  Articolul următorVorbeşte cu tine!

  Cei din casa ta

  „Căci dacă cineva nu știe să-și cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?” (1 Timotei 3:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fiecare privește cu multă responsabilitate la porunca pe care Mântuitorul le-a adresat-o ucenicilor înainte de înălțarea Sa (Matei 28:19,20). A face ucenici, a propovădui Evanghelia, a-L predica pe Hristos este misiunea copiilor autentici ai lui Dumnezeu. Misionarii străbat cele mai îndepărtate regiuni ale lumii, pastorii predică, membrii vestesc prin metode diverse mesajul mântuirii prin Domnul Isus. Dar care este oare locul de unde ar trebui să începem această vestire? Cu cine să pornim propovăduirea? Cui să ne adresăm mai întâi?

  Tendința pe care cred că o simțim cu toții este să ne îndreptăm spre cei care sunt cei mai străini de Cuvântul lui Dumnezeu. Către ei suntem gata să îndreptăm toată energia și toate resursele noastre. Însă în dimineața aceasta Dumnezeu ne provoacă întrebându-ne: Dar pentru cei din casa ta ce ești dispus să faci? Ce ar trebui să faci dacă ai lângă tine caractere ce pot fi încă modelate? Simți că aceasta este prima ta datorie? Ești gata să faci din cei din casa ta o prioritate și din punctul de vedere al mântuirii? Sau consideri cumva că, propovăduindu-le altora, ești scutit de această responsabilitate? Dacă îți trec astfel de gânduri prin minte, un singur nume biblic este de ajuns pentru a înțelege eroarea în care ne aflăm: Eli. Un propovăduitor care a omis ce era mai important – pe cei din casa lui.

  Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să începi propovăduirea din casa ta! Cere-I să te ajute să fii Iosua, nu Eli!

  Provocare:

  Privește astăzi spre cei dragi întrebându-te în modul cel mai sincer: Vreau să îi am doar pentru viața aceasta? Sunt dispus să aloc timp, energie și resurse investind în pregătirea lor pentru Cer? Cum aș putea face din aceasta o prioritate zero a vieții mele?

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Tu poți poți alege altceva decât părintele tău

  Doamne, ajută-mă să-Ți dau întâietate chiar față de cei dragi ai mei! Provocare: Identifică greșeli moștenite de la înaintași și, cu ajutorul Duhului Sfânt, rupe-te de ele!

  Dobânda ascunsă

  Doamne, pregătește-ne pentru a fi beneficiarii bogățiilor cerești și ajută-ne ca încă de pe Pământ să fim administratori credincioși! Provocare: Dacă simți că Dumnezeu te-a binecuvântat cu pâine din belșug, fă astăzi un plan să ajuți pe cineva care trece printr-o situație dificilă!

  Fii diamant!

  Doamne, ajută-ne să fim corecți în cele mai mici lucruri și în cele mari, ca să putem oglindi frumusețea Ta în toate! Provocare: Citește astăzi din nou Predica de pe Munte din Matei 5–7! Ce principiu de acolo crezi că trebuie să pui în practică începând chiar de astăzi?

  Publicate astăzi

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Poți învăța multe de la găini

  Când Dumnezeu a creat animalele, le-a învățat moduri diferite de a se comporta. Trebuie să ne rugăm în fiecare zi ca Dumnezeu să ne ajute să fim buni și răbdători și apoi, asemenea puicuței galbene, să avem grijă de corpul nostru așa cum El a intenționat de la început.

  „Păcatele îţi sunt iertate”

  Vindecarea spirituală din păcat este o nevoie pe care o are întreaga omenire: cei care suferă cel mai mult nu sunt cei mai mari păcătoşi; clerul nu are autoritate să ierte. Cel care le citeşte inimile şi unora, şi altora vrea să încurajeze pe oricine să caute iertarea.

  Fii un model autentic!

  Doamne, Te rog să desăvârșești în mine un caracter din care cinstea să nu facă parte doar ocazional! Și fă din influența mea un motiv în plus pentru care oamenii care mă întâlnesc să-și dorească Cerul! Provocare: Fă tot ce poți pentru a fi cinstit în toate domeniile vieții tale! Și pentru ca cinstea să fie deplină, caută să discuți deschis cu cineva căruia i-ai greșit, recunoscând în mod cinstit limitele tale umane și cerându-i iertare!

  Isten ítélete és az armageddoni csata

  „Elhat e harsogás a földnek végére, mert pere van az Úrnak a pogányokkal, Ő minden...