Articolul precedentA próféciák világos útmutatása
  Articolul următorVorbeşte cu tine!

  Cei din casa ta

  „Căci dacă cineva nu știe să-și cârmuiască bine casa lui, cum va îngriji de Biserica lui Dumnezeu?” (1 Timotei 3:5)

  Ascultă ediția audio aici.

  Fiecare privește cu multă responsabilitate la porunca pe care Mântuitorul le-a adresat-o ucenicilor înainte de înălțarea Sa (Matei 28:19,20). A face ucenici, a propovădui Evanghelia, a-L predica pe Hristos este misiunea copiilor autentici ai lui Dumnezeu. Misionarii străbat cele mai îndepărtate regiuni ale lumii, pastorii predică, membrii vestesc prin metode diverse mesajul mântuirii prin Domnul Isus. Dar care este oare locul de unde ar trebui să începem această vestire? Cu cine să pornim propovăduirea? Cui să ne adresăm mai întâi?

  Tendința pe care cred că o simțim cu toții este să ne îndreptăm spre cei care sunt cei mai străini de Cuvântul lui Dumnezeu. Către ei suntem gata să îndreptăm toată energia și toate resursele noastre. Însă în dimineața aceasta Dumnezeu ne provoacă întrebându-ne: Dar pentru cei din casa ta ce ești dispus să faci? Ce ar trebui să faci dacă ai lângă tine caractere ce pot fi încă modelate? Simți că aceasta este prima ta datorie? Ești gata să faci din cei din casa ta o prioritate și din punctul de vedere al mântuirii? Sau consideri cumva că, propovăduindu-le altora, ești scutit de această responsabilitate? Dacă îți trec astfel de gânduri prin minte, un singur nume biblic este de ajuns pentru a înțelege eroarea în care ne aflăm: Eli. Un propovăduitor care a omis ce era mai important – pe cei din casa lui.

  Roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să începi propovăduirea din casa ta! Cere-I să te ajute să fii Iosua, nu Eli!

  Provocare:

  Privește astăzi spre cei dragi întrebându-te în modul cel mai sincer: Vreau să îi am doar pentru viața aceasta? Sunt dispus să aloc timp, energie și resurse investind în pregătirea lor pentru Cer? Cum aș putea face din aceasta o prioritate zero a vieții mele?

  Claudiu Gâșman
  Conferința Banat

  Rămâi TÂNĂR! Urmează-Mă!
  Cât de bine ar fi dacă avantajele pe care le are fiecare vârstă ar fi puse împreună la lucru! Atunci, familia adventistă ar avea un impact semnificativ în societatea românească și în lume. Misiunea divină pentru zilele din urmă este ca inima părinților să se întoarcă spre copii și inima copiilor să fie în armonie cu a părinților lor (Maleahi 4:6). Așa vom putea pregăti calea pentru venirea Domnului Isus Hristos și nu vom obosi, pentru că „omul nostru dinăuntru se înnoiește” în fiecare zi de har.

  Din aceeași categorie

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  Împărat al cerului

  Hristos a vorbit cu o putere care i-a zguduit pe oameni ca o furtună puternică. „Este scris: «Casa Mea se va chema o casă de rugăciune», dar voi ați făcut din ea o peșteră de tâlhari.” Glasul Lui a sunat ca o trâmbiță în Templu. GÂNDESC MAI DEPARTE Când am simțit și eu indignarea sfântă manifestată de Isus în Templu?

  Cel existent prin Sine însuși

  Prin măsurile luate de Dumnezeu pentru a pune o jertfă în locul lui Isaac se afirmă că niciun om nu poate face ispășire pentru sine. Sistemul păgân de jertfe era total inacceptabil la Dumnezeu. Numai Fiul lui Dumnezeu poate să poarte vinovăția lumii. GÂNDESC MAI DEPARTE Isus a văzut toate nevoile mele înainte de facerea lumii. Cum I-aș putea mulțumi astăzi pentru că m-a iubit de la întemeierea lumii?

  Mare-Preot

  Devoțiunea față de Dumnezeu și un spirit de sacrificiu au fost primele cerințe necesare în pregătirea unei locuințe pentru Cel Preaînalt. GÂNDESC MAI DEPARTE Există ceva ce se întâmplă în biserica mea și îmi motivează inima să dăruiesc?

  Publicate astăzi

  Asemănări

  Oamenii nu te pot critica pentru că ești iubitor, bucuros, împăciuitor, răbdător, bun, gata să ajuți, credincios, blând și temperat. Și dacă o fac, nu reușesc decât să arate cât sunt de decăzuți.

  O femeie distinsă

  Ca femei creștine, noi suntem binecuvântate și cinstite de Creatorul, Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos. În Proverbele, capitolul 31, Dumnezeu ne prezintă criteriile Sale, care arată cum prețuiește El contribuția pe care o aducem în familie, biserică și comunitate.

  Acela care este puternic pentru a salva

  Abateți-vă privirea de la puterea celui rău, spre Acela care este puternic pentru a salva până la capăt. De ce credința voastră nu face brazde prin umbră până în locul unde Se află Hristos? El a luat robia roabă și le-a dat daruri oamenilor. El vă va învăța că Satana pretinde fiecare suflet care nu se unește cu Hristos. GÂNDESC MAI DEPARTE Ce anume din viața mea mă împiedică să privesc la Isus într-un mod susținut, consecvent? Ce folosește Diavolul pentru a-mi distrage atenția de la Dumnezeu?

  A kegyelmes meghívás

  „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.” (Mt 11:28)Jézus megvilágította a...

  Ai grijă! E o capcană!

  Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele...